Neler yapıyoruz? | Otomotiv sektörü bilgi içerikli makaleler9 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.




Neler yapıyoruz? | Otomotiv sektörü bilgi içerikli makaleler | Parcacix BLOG
Neler yapıyoruz? | Otomotiv sektörü bilgi içerikli makaleler | Parcacix BLOG

Parcacix BLOG neler yapıyor?

   2016 yılından bu yana kullanıcıları ile bütünleşen Parcacix BLOG’un asıl amacı; -Otomobil makaleleri -Motosiklet makaleleri -Otomobil ve Motosiklet incelemeleri -Otomobil satın alacaklara öneriler -Motosiklet satın alacaklara öneriler -Karşılaşılabilecek sorunlara karşı öneriler -Bilinmeyenler hakkında bilgiler sunmak -Doğru bilinen yanlışlar hakkında yazılar -Birçok işlemin nasıl yapılacağına dair yazılar -Sektör ve piyasa araştırmaları -Sözlük niteliğinde bilgi paylaşımları -Bilgi içerikli fotoğraf galerileri -Nasıl yapılır kategorisi altında, otomotiv sektörüne dair ipuçları -BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen, Fiat, Renault vb. markaların birçok bilinen modelleri hakkında bilgi ve incelemeler -Otomobil ve motosiklet bileşenleri hakkında faydalı bilgiler vb. birçok konuda halka doğrudan hizmet vermektir. Bu sayede insanların bilgilenmesi ve bilinçlenmesi amaçlanır. Özellikle BMW markasına ve sektörüne ilgi duyanlar için vazgeçilmez bir bilgi kaynağı.

   Parcacix BLOG olarak, ikiyüz’ü aşkın makale sayısı, sözlük niteliğinde bilgi paylaşımları ve galeri ile sizleri bilgilendirmek en büyük hedefimiz. Yedek parça sektöründe hizmet veren Parcacix’in yanısıra, Parcacix BLOG sizleri doğru tercihler yapmak adına uyarıyor. İlgisiz, sadece yazılmış olmak için yazılmış olan menfur yazılardan arınmış ve yalnızca öğrenme odaklı çalışan sitemizde ki bazı yazıları sizler için paylaşıyoruz. Genel itibariyle, paylaşmış olduğumuz ve paylaşacağımız tüm yazılar hakkında, yazının alt kısmında ki yorum yap sekmesini kullanarak, bizlere aklınıza takılan soruları sorabilir, yanlış paylaşılmış olan bilgileri veya hataları bize bildirebilir, eklemek istediğiniz şeyleri bizlerle ve diğer insanlarla bizim aracılığımız ile paylaşabilirsiniz. Şu ana dek 200’ün üzerinde yazımız ile 21 milyon’un üzerinde okuyucuya ulaşmış durumdayız. Okuyup, araştırmayı sevenlerin sitesi Parcacix BLOG’dan en çok okunan 5 yazıyı sizler için paylaşıyoruz;

1. Lastik hava basıncı kaç olmalıdır? | Lastik basınçları hakkında | Parcacix
1. Lastik hava basıncı kaç olmalıdır? | Lastik basınçları hakkında | Parcacix

1. Lastik hava basıncı kaç olmalıdır? | Lastik basınçları hakkında

(2.1 milyon okunma sayısı) – (13 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   Lastik hava basıncı birçok insan için içinden çıkılmaz bir labirent durumunda. Markalar, boyutlar, ağırlıklar, basınç değerleri, yolcu sayısı vs. kafa karıştırıcı birçok faktör. Genel itibariyle kullanılan lastik ölçülerinden tutun, aracın içindeki yolcu sayısı, araç ağırlığına kadar birçok analiz ile lastiğinize basmanız gereken Psi basınç değerini sizlerle paylaştığımız bir yazıdır. Ayrıca Psi ile Bar basınç değerleri arasındaki farkı kavramanız için faydalı bilgiler içerir. Lastik basıncı aracın neresinde yazar? Gibi sorular aklınıza takılıyorsa, hiç merak etmeyin. Bu yazımız oldukça güncel ve faydalı. Lastik basıncının düşük veya yüksek olması nelere sebep olur? Yakıta etkisi nedir? Yol tutuşun etki eder mi? 195 65 R15, 205 55 R16, 225 45 R17, 225 40 R18 lastik boyutlarının, basınçlarının tamamı ile yapılandırıldığı bir yazıdır. Okunma süresi 2 milyonun üzerindedir ve şuan için en çok okunan yazımızdır. BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

2. Tek vanos ve çift vanos nedir? Vanos kullanılan BMW modelleri | Parcacix
2. Tek vanos ve çift vanos nedir? Vanos kullanılan BMW modelleri | Parcacix

2. Tek vanos ve çift vanos nedir? Vanos kullanılan BMW modelleri

(1.8 milyon okunma sayısı) – (3 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   BMW kullanıcıları için gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. Vanos nedir? Çift vanos nedir? Vanos kullanılan BMW modelleri nelerdir? 3 Serisi vanos kullanılan modeller nelerdir? 5 Serisi vanos kullanılan modeller nelerdir? Vanos oringi nedir? Vanos nasıl çalışır? Vanos motorun neresinde bulunur? Bu soruları kısa cevaplarla yanıtlayan, kafa karıştırmadan bilgilendiren bir yazı. Bu yazımızın Vanos problemi nedir? ve BMW E39 kasa vanos kullanılan modelleri isimli iki alt başlığı bulunuyor. Bu yazılarda oldukça açık bir dille yazılmıştır. Okuyucu sayısı yalnızca şuan için Bir buçuk milyonun üzerinde olan bu yazımızı BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

3. Porya bilyası teker veya aks rulmanı arızası ve uğultu sesi | Parcacix
3. Porya bilyası teker veya aks rulmanı arızası ve uğultu sesi | Parcacix

3. Porya bilyası teker veya aks rulmanı arızası ve uğultu sesi

(1.7 milyon okunma sayısı) – (6 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   Oldukça akıcı dille yazılan bir diğer yazımız. Bu yazıda özellikle halk arasında porya bilyası olarak geçen aks rulmanı ile ilgili oluşabilecek problemler, ne ve nerede olduğu, arızanın nasıl anlaşılacağı, arızanın neden kaynaklanabileceği, porya bilyasının usta yardımı olmadan kendimiz tarafından değiştirilip değiştirilemeyeceği, marka, model ve model yılına göre farklılık gösteren porya bilyası veya aks rulmanı fiyatları, değişim için ustalık ücreti, değiştirilmez ise ne gibi problemler ile karşılaşılacağı, nasıl değiştirileceği, değiştirildikten sonra ABS uyarı ışığının neden yandığı vb. birçok konu başlığında incelenmiştir. Uğultu sesi ile bizi sürüş esnasında çok rahatsız eden bu ses ile ilgili çözümler birçok konu başlığı altında incelenmiş ve aktarılmıştır. Yazıyı BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

4. BMW E36 alınır mı? BMW motor seçenekleri nelerdir? | Parcacix
4. BMW E36 alınır mı? BMW motor seçenekleri nelerdir? | Parcacix

4. BMW E36 alınır mı? BMW motor seçenekleri nelerdir?

(1.2 milyon okunma sayısı) – (20 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   BMW E36 kasa 1991-1998 yılları arasında üretilmiş olsa da, birçok BMW kullanıcı tarafından halen çok sevilerek kullanılan bir otomobildir. Bu otomobille ilgili çok fazla unsur dile getirilen yazımız, 20 dakika içerisinde okunacak kadar uzun olsa da, oldukça faydalı bilgiler içeriyor. İçerik şu şekilde; BMW E36 alınır mı? Vanos nedir ve BMW vanos teknolojisini hangi model yıllarında kullandı? BMW hangi motorlarda vanos kullandı? Vanos yakıt tüketimine etki eder mi? BMW E36 316i, 318i, 318is, 320i, 323i, 325i, 328i ve M3 modelleri alınır mı? Bu modellerde kullanılan tüm motorlar, bu motorların kod adları, beygir ve tork güçleri, silindir sayısı, motor hacmi, 0-100 hızlanması, maksimum hızı, kronik problemleri, piyasa bilgisi ve değeri gibi konular uzun uzaya anlatılmıştır. BMW E36 kasa satın alma düşüncesinde olanlar için oldukça akıcı bir dille anlatılmış, faydalı bir yazıdır. BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

5. Motorda Üfleme Yağ Yakma Rektifiye Nedir Ve Nasıl Anlaşılır? | Parcacix
5. Motorda Üfleme Yağ Yakma Rektifiye Nedir Ve Nasıl Anlaşılır? | Parcacix

5. Motorda Üfleme Yağ Yakma Rektifiye Nedir Ve Nasıl Anlaşılır?

(965 bin okunma sayısı) – (5 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   Bütün insanların, satın alacağı otomobilin motoru hakkında bilgi sahibi olması, tartışmasız hak niteliğindedir. Bununla beraber halihazır da sahibi olduğu otomobilin motor durumu hakkında bilgi sahibi olmak istemesi de aşikar bir gerçekliktir. Bu gerçekliğin ayyuka çıkmasında ki büyük rol sahibi bu yazımızdır. Yazının içeriği şu şekilde; Motorda üfleme, yağ yakma ve rektifiye nedir? Nasıl anlaşılır? Motorun çalışma prensibi, motorda üfleme nedir? Motorda üfleme nasıl anlaşılır? Motorun yağ yakması, rektifiye ve revizyon. Motor revizyonu ile rektifiyenin farkı açık bir dille ifade ediliyor. Motorunuz sağlığını öğrenmek mi istiyorsunuz? BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

Bonus: Arıza ışıkları | İkaz Lambaları Ne Anlam İfade Ediyor | Parcacix
Bonus: Arıza ışıkları | İkaz Lambaları Ne Anlam İfade Ediyor | Parcacix

Bonus: Arıza ışıkları | İkaz Lambaları Ne Anlam İfade Ediyor

(388 bin okunma sayısı) – (7 dakikanızı alacak bir yazıdır | Parcacix BLOG)

   Birçok otomobil sürücüsün korkulu belası. Otomobilin kadranında yanan ışık belki de cebimizin kararmasına sebep oluyor. Tedavülde ki arıza ışıklarının hemen hemen hepsi aynıdır. Çok az farklılık gösterirler. Bu yazımızda karşılaşabileceğiniz tüm arıza ışıkları büyük bir titizlikle derlenmiştir. Bunlardan bazıları; Airbag arızası, hava süspansiyon arızası, akünün boş olduğunu bildiren arıza ışığı, motor yağ seviyesinin kritik durumda olduğunu bildiren arıza ışığı vs. Arıza ışıklarının haricinde kadranda beliren diğer ışıklar ise uyarı niteliği taşıyan ışıklardır. Bunlardan bazıları; Sis lambalarının, farların ve uzun farların açık olduğunu bildiren uyarı ışıkları, otomobilin herhangi bir kapısının açık olduğunu bildiren uyarı ışığı, hız sabitleyici açık uyarısı, yakıt seviyesinin kritik olduğunu bildiren uyarı ışığı vs. birçok arıza ve uyarı ışığı mevcut. Toplamına bakacak olursak, yazımızda tam olarak 64 tane arıza ve uyarı ışığının anlamları açıklanmış. Bu ışıkların anlamlarının, sade ve anlaşılır bir dille anlatıldığı yazımızı BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ.

Parcacix BLOG | Neler yapıyoruz?

   Bilgi, yalnızca ona ışık tutulduğu zaman görülebilir. Bilgiye giden yolda, ışık vazifesi görmek mahiyeti yüksek bir hizmettir. Sizlere ulaşmak ve bilgiye ışık tutmak için olan uğraşlarımız, sizin sayenizde hedefe ulaşıyor. Yorum yap sekmesi ile bize ulaşabilir, bilgi almak istediğiniz konularla ilgili talepte bulunabilirsiniz. Değerli sorularınız ve konularınız tez olarak Parcacix BLOG editörlerimiz tarafından işlenecektir. Sitemiz ile ilgili problem ve önerileri de, yorum yap kısmından beyan edebilirsiniz. Herkese bilgi dolu günler dilerim…

Genel yayın yönetmeni Mustafa Zileli | Parcacix

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.