2018 trafik cezaları | 2018 yılı tüm cezalar %14,47 zamlandı10 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

2018 trafik cezaları | 2018 yılı tüm cezalar %14,47 zamlandı | Parcacix
2018 trafik cezaları | 2018 yılı tüm cezalar %14,47 zamlandı | Parcacix



2018 Trafik cezaları nedir?

   2018 trafik cezaları belli oldu. 2018 yılında, 2017 yılı trafik cezalarına kıyasla %14,47 oranında zamlı tarife uygulanacak. 2018 yılı trafik cezaları, Resmi Gazete‘de, 11 Kasım‘da yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği”nde, Maliye Bakanlığı’nca yeniden değerleme oranının belirlenmesinin ardından 1 Ocak 2018‘den itibaren yeni tarifeli şekilde uygulanmaya başlandı. 2018 yılının en düşük cezası; “Taşıma sınırı üstünde yolcu alma” oldu. Bu ihlali yapan sürücülere 85 ₺ cezai işlem uygulanacak. 2018 yılının en yüksek cezası ise; “Geçici tescil belgesini basmak ve araç sahibine vermek üzere yetkilendirilen gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinden belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket etmek” oldu. Bu ihlali uygulayan sürücülere tam olarak 17 bin 65 ₺ para cezası kesilecek. Ayrıca yetkisi olmadığı halde tescil plakası basanlar ve dağıtanlar için 11 bin 885 ₺ para cezası uygulanacak. 2018 yılının tüm trafik cezaları şu şekilde;




2018 yılı tüm trafik cezaları

Emniyet kemeri takmamanın cezası 2018

   Emniyet kemeri hayat kurtarır! 2018 yılında emniyet kemerini takmayan sürücüler için net olarak 108 ₺ para cezası uygulanacak. Bu kural otomobiller ve büyük taşıtlar için geçerli kılındı. Buna ek olarak motosiklet ve mopet sürücülerinin, kasksız ve gözlüksüz yola çıkmaları durumunda yine 108 ₺ para cezası uygulanacağı resmi olarak bildirildi.

Seyir halinde cep telefonu kullanma cezası 2018

   İnsan hayatını tamamı ile hiçe sayan bir ihlal. Lütfen trafikte cep telefonu kullanmayalım. Kendi hayatımızı, ailemizin hayatını ve trafikte ki diğer insanların hayatını hiçe saymayalım. “Seyir halinde cep telefonu kullanma” cezası 2018 yılı için net olarak 108 ₺ oldu.




Muayenesiz (Vizesiz) Araç kullanma cezası 2018

   Her 2 yılda bir otomobilimizin muayeneye girmesi gerekiyor. Muayenesiz araç kullanmanız ve bir trafik çevirmesinde yakalanmanız durumunda ilk olarak ihtar ve para cezası alıyorsunuz. Bu ceza 2018 yılı için 108 ₺ olarak belirlendi. İkinci bir yakalanma durumunda aracınıza el koyuluyor. Lütfen araçlarımızın muayeneleri geciktirip, kendi malımıza ve canımıza kast etmeyelim. Vizeye giderken dikkat edilmesi gereken hususları buradan inceleyebilirsiniz.




Trafik işaret ve levhalarına uymama cezası 2018

   Trafik işaret ve levhalarına uymamanız durumunda, ters yola girmeniz, göbekten dönene yol vermemeniz vb. durumlarda; “Trafik işaret ve levhalarına uymama” cezası uyarınca 2018 yılı için 108 ₺ para cezasına çarptırılırsınız.




Ruhsatsız araç kullanma cezası 2018

   Unutkanlık çağımızın sorunu olmuş durumda. Eğer ki ruhsatınız yanınızda olmadan trafiğe çıkarsanız ve herhangi bir polis çevirmesine takılırsanız, ruhsatınız yanınızda olmadığı için cezai müeyyide tabi tutulursunuz. 2018 yılı için “Ruhsatsız araç kullanma” cezası 108 ₺ olarak belirlendi.




Engelli yerine park etme cezası 2018

   Ne yazık ki günümüzde ihlal edilen bir kural. Engelli yerine park etmek, cezasının dışında büyük bir ayıptır. Toplum bilincinin hiçe sayılmasıdır. “Engelli yerine park etme” cezası 2018 yılı için 216 ₺ olarak belirlenmiştir.




Kırmızı ışıkta geçme cezası 2018

   Kırmızı ışık ihlali sonucunda, kendi canımızı ve karşı tarafın canını hiçe saymış oluruz. Bir anlık dalgınlık birçok hayatın basit bir sebeple son bulmasına sebebiyet verebilir. Lütfen trafikte, trafik ışıklarına karşı duyarlı olalım ve farkındalık oluşturalım. 2018 yılı için, “Kırmızı ışıkta geçme” cezası 235 ₺ olarak belirlendi.




Yönetmeliğe aykırı plaka takma cezası 2018

   Kabartma veya pleksi plaka olarak isimlendirilen plakalar kimilerine göre, okunulması daha iyi ve belirgin olarak nitelendirilebilir. Birçoğumuz polis memurunun pleksi plakayı okumasının daha kolay olacağını ve neden cezai işlem uygulandığını merak ediyor durumdayız. Şöyle bir gerçek var; Plakayı okuması gereken tek varlık polis memuru değildir. Trafikte gün içerisinde belki onlarca, belki yüzlerce kameranın altından geçiyoruz. Kameralar, pleksi plaka veya kabartma plaka olarak nitelendirilen plakaları okuyamıyor. Bu sebepledir ki, bu plakaların Türkiye şartlarında kullanılması yasaktır. “Yönetmeliğe ayrıkı plaka takma” cezası 2018 yılı için 488 ₺ olarak belirlendi. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım…




Alkollü araç kullanma cezası 2018

   2018 trafik cezaları arasında belki de en yüksek meblağı hak eden ceza. Alkollü araç kullanan kişi, tüm reflekslerini ve sürüş yetilerini kaybetmiştir. Herhangi bir kaza ve sonucunda ölüm olursa, bu kaza olarak isimlendirilemez. Bu cinayettir… Trafikte ilk olarak alkollü yakalanan kişilere “Alkollü araç kullanma” cezası uyarınca 1.002 ₺ para cezası uygulanır. İkinci seferde, 1.256 ₺, üçüncüsünde ve daha fazlasında 2 bin 18 ₺ para cezası uygulanacak ve ehliyetine el konulacak.




Ehliyetsiz araç kullanma cezası 2018

   Ehliyetsiz araç kullanmak, hem kişiye hem de kullandığı araç sahibine ceza gelmesi anlamına geliyor. 2018 yılı için “Ehliyetsiz araç kullanma” cezası 2 bin 18 ₺ olarak belirlendi. Aynı zamanda, çalıntı ihbarının yapılmaması durumunda araç sahibine de aynı cezai işlem uygulanıyor. Bu sebepten babaların dikkatli olması gerekiyor. Çocukları uyarmak ve özellikle geceleri her ihtimale karşın anahtarı güvenli bir bölgede tutmak gerekiyor. Aksi takdirde çocuğun cezası ile beraber 4 bin 36 ₺ para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.



Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanma cezası 2018

   En kötü ve cezası en yüksek olması gerekenler arasında başı çekmesi gereken bir diğer ihlal. Ne yazık ki gençlik kötü bir yolda adım adım ilerliyor. 2018 yılı için “Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanma” cezası 5 bin 167 ₺ olarak belirlendi. Peki, Uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını veya alkolün kandaki miktarını tespit için gereken teknik cihazları kullanmayı reddeden sürücülere? Tam olarak 2 bin 869 ₺ para cezası kesilecek. Peki, reddederse neredeyse yarısı kadar bir ceza ödeyecek. Böylesi daha mantıklı değil mi? Değil. Çünkü makine için numune vermeyi redderse, hem reddettiği için para cezası ödeyecek, hem de zorla numune alındıktan sonra, kullandığı ortaya çıkacak ve onun için de ayrıca ceza ödeyecek. Bu durumda ısrarcı olmamak en mantık seçenek olacaktır. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların gençliğinin akıp gitmesine izin vermeyelim.




Sahte plaka kullanma cezası 2018

   Aracına sahte plaka takan kişilerin yakalanması durumunda “Sahte plaka kullanma” cezası uyarınca 5 bin 942 ₺ para cezasına çarptırılacak. Tescilli aracı plakasız kullananlar ise  2 bin 18 ₺ ceza ödeyecek. Plakanız var ama kullanmıyorsunuz, yakalandığınız takdirde bu cezayı ödemeye mahkumsunuz, ayrıca tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takanlara ise yine para cezası uygulanacak. Bu ceza 2018 yılı için 108 ₺ olarak belirlendi.




Hız sınırını aşma cezası 2018

   Hız sınırını %10 ila %30 arasında aşan sürücülere, 2018 yılı için 235 ₺ para cezası uygulanacak. Hız sınırını %30 oranından fazla aşan sürücülere ise 488 ₺ para cezası yazılacak. Radarların yerini belirleyen ve sürücüyü uyaran cihazları araçlarında kullanan sürücülere tam olarak 2 bin 18 ₺‘den, 3 bin 42 ₺‘ye kadar para cezası verilebilecek.



15 gün içinde ödeyene %25 indirim | Parcacix



15 gün içinde ödeyene %25 indirim

   Adınıza kesilmiş herhangi bir para cezasını, size tebliğ edilen günden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz; Yüzde 25 oranında indirim kazanmış olacaksınız. Örnek verecek olursak; Emniyet kemerinizi takmadınız ve 108 ₺ para cezası aldınız. Ceza evinize geldi ve size tebliğ edildi. Bu cezayı size verildiği günden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz, 108 ₺ değil, 86.4 ₺ olarak ödersiniz. Bir başka örnek verelim. Hız sınırını %30‘dan fazla aştınız ve adresinize 488 ₺ ceza geldi. Şayet 15 gün içerisinde ödeme kararı alırsanız cezayı, 488 ₺ değil, 390.4 ₺ olarak ödersiniz. Eğer ki, adınıza kesilmiş bir trafik cezası varsa, bu adres üzerinden kontrol edebilir ve tarafınıza kesilmiş bir ceza varsa öğrenebilirsiniz: “EGM TRAFİK CEZASI VE OTOPARK SORGULAMA”




Unutmadık…

   Fethi Sekin, seni unutmadık. 5 Ocak 2017 günü saat 16:10’da İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli kahraman trafik polisi Fethi Sekin, bombalı eylem olacağını fark etti ve büyük bir saldırının yaşanmasına, onlarca insanın ölmesine izin vermedi. Teröristlerin geçişlerine izin vermemesi üzerine çatışma başladı. Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Cani ve insanlıktan nasibini almamış kalleşlerden birini öldürdü ve bu sırada ne yazık ki kendisi de şehit düştü. Cennetle müjdelenen kahraman polisimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz…

İzmir'deki hain saldırıda şehit düşen polis memurumuz Fethi Sekin'i, Saygı ve Rahmetle anıyoruz... | Parcacix
İzmir’deki hain saldırıda şehit düşen polis memurumuz Fethi Sekin’i, Saygı ve Rahmetle anıyoruz… | Parcacix



2018 trafik cezaları | Popüler sorgular

  • 2018 trafik cezaları
  • 2018 trafik cezaları belli oldu mu?
  • 2018 trafik cezaları ne kadar?
  • Alkollü araç kullanma cezası 2018
  • Uyuşturucu kullanarak araç kullanma cezası 2018
  • Uyuşturucu içerek araç kullanma cezası
  • Uyuşturucu ile araba kullanma cezası
  • Uyuşturucu içtiğini polis nasıl anlıyor?
  • Uyuşturucu içtiğini anlayan makine
  • Kemer takmadan araç kullanma cezası
  • Trafikte telefonla konuşmanın cezası
  • Muayenesiz araba kullanmanın cezası
  • Vizesiz araba kullanmanın cezası
  • Vizesiz araba kullanmanın cezası 2018
  • 2018 trafik cezaları vizesiz araba kullanma
  • Kırmızı ışıkta geçme cezası
  • Kırmızı ışıkta geçme cezası 2018
  • Işıkta geçmenin para cezası
  • Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 2018
  • Pleksi plaka kullanmanın cezası
  • Kabartma plaka kullanmanın cezası
  • Pleksi plaka cezası 2018
  • 2018 trafik cezaları farklı plaka
  • Kabartmalı plaka kullanmanın cezası
  • Ehliyetsiz araç kullanma cezası
  • Ruhsatsız araç kullanma cezası
  • Ehliyetsiz araba kullanmanın cezası 2018
  • Ruhsatsız araba kullanmanın cezası 2018
  • Kemer takmadan araç kullanma cezası
  • Sahte plaka cezası
  • Sahte plaka trafik cezası
  • 2018 trafik cezaları sahte plaka
  • 2018 sahte plaka ile trafiğe çıkma cezası
  • 2018 trafik cezaları hız sınırı
  • 2018 trafik cezası hız sınırını aşma
  • Hız sınırını aşmanın cezası
  • Hız sınırını yüzde on aşmanın cezası
  • Hız sınırını yüzde otuz aşmanın cezası
  • Hız sınırını yüzde otuzdan fazla aşmanın cezası
  • Hız sınırı cezaları 2018
  • 2018 trafik cezaları nedir?
  • 2017 trafik cezaları














































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.