Özel Plaka Almak Ve Özel Plaka Fiyatları3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Özel Plaka Almak Ve Özel Plaka fiyatları | Parcacix
Özel Plaka Almak Ve Özel Plaka fiyatları | Parcacix



Özel Plaka

   Türkiye’de son verilere göre 15 milyonun üzerinde araç bulunmaktadır. Bu araçların yarısından fazlasını otomobiller oluşturmakta. Şehirlerde ortalama rakamlarla trafiğe her gün 500 araç dahil oluyor. Trafikten çıkan araçlar ise 15 ile 20 arası değişiyor. Bu verilerin ışığında görünen, şehirlerde senede 170 bin araç aramıza katılıyor. Bu 15 milyon aracın 2 milyonu İstanbul’da. Araç sayısının çoğalması, doğal olarak özel plaka taleplerinin de çoğalmasına neden oluyor.








Özel plaka almak ne kadar?

   Özelleşmek, ön plana çıkmak, farkındalık bizim insanımızın her daim istediği şeylerden. Trafikte 34 AKP, 34 MHP, 34 CHP gibi plakalar görüyoruz. Bu gibi siyasi partilerin isimlerini barındıran plakalar, en dikkat çekici ve en pahalı olan plakalar. Bu plakaların fiyatları İstanbul’da 5 ile 15 bin TL arasında değişiyor. Bu plakaların dışında, daha önceden alınmış, 2. El olarak satılacak olan plakalar ise çok daha pahalı. 250 bin liraya kadar satın alınmış plakalar var olduğunu biliyoruz. 07 AKP, 42 CHP, 01 MHP gibi İstanbul dışında plaka sayısı daha az olan illerde bu rakamlar çok daha alt seviyelerde. Konya’da buna benzer daha önce alınmamış bir plakayı 2 ila 5 bin lira arasında alabilirsiniz. Bu gibi plakalar dışında GS, FB, TS gibi plakalarda neredeyse az önce verdiğim rakamlara eşit. Bu plakalardan sonra kişilerin kendi isimlerini veya şirket isimlerinin kısaltmaları olan harfleri de özel plaka olarak aldığını görüyoruz. Örnek verecek olursak CAN, EFE, HSN, ELF, MRT vb. plakalar da mevcut. Bu plakalara sahip olmak daha hesaplı. Şehrin nüfus sayısına göre değişen fiyatlar.




Özel plaka nasıl alınır?

   Özel plaka satın almak ikinci el araçlara nazaran sıfır araçlarda daha kolay olan bir durumdur. Trafik müşavirleri arzu ettiğiniz plakayı sorgulayarak , bağlı olduğunuz trafik tescil şubesini bulmaktadır. Trafik şubeye gittiğiniz takdirde, oradaki trafik şube memurları sizden istediğiniz plaka ve plakalara göre sizden yasal yollarla, devlet hesabına geçecek olan bir bağış talebinde bulunurlar. Şehirden şehire değişen bu ücret bu safhadan sonra belli olacaktır. Nüfusu ne kadar az olan bir şehirdeyseniz sizden istenen bu bağış miktarı da o kadar düşük olacaktır. İstanbul’da bu rakamların 5 ila 10 bin lira ya kadar çıkabildiği kayıtlı veriler arasındadır.




   Umarım istediğiniz özel plakaya sahip olabilirsiniz.

Diğer makaleler için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. www.parcacix.com/blog/

Yedek parça ihtiyacınız varsa, yedek parça bulmanın en kolay yolu Parcacix yanınızda. www.parcacix.com








































































2 Yorum

  1. Buraya koyacak başka plaka bulamadınız mı denyolar…Ulan her boka siyaseti karıştıracaksınız ruh hastası mısınız siz nesiniz?

    1. Göktürk Bey merhabalar,
      Bu plakalara ne tür zihniyete sahip insanların sahip olmak istediklerini ifade eden bir gösterge olma ihtimalini hiç aklınıza getirdiniz mi? Bence bu cümleyi yeniden okuduğunuz takdirde, anlamına vakıf olabileceksiniz. 🙂 İyi günler, akıllı yorumlar 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.