Hasar Kaydı Sorgulama TRAMER Ve Ücreti6 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Hasar Kaydı Sorgulama TRAMER Ve Ücreti | Parcacix
Hasar Kaydı Sorgulama TRAMER Ve Ücreti | Parcacix



Hasar kaydı sorgulama TRAMER

   Son yıllarda satın almak istediğimiz araçların 2003 yılından sonra yaşanmış bir kazası var mı öğrenmek için kullandığımız yöntemin adı TRAMER’dir. 2003 yılı sonrası meydana gelen kazaları kapsamaktadır. TRAMER Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’nin kısaltılmış halidir. Hasar kaydı sorgulama işlemini yaptığınız takdirde araca ait sigortadan veya kaskodan 2003 yılı sonrası için yaptırılmış işlemleri görebilmektesiniz. Satın almak istediğiniz araçla ilgili içinizde kuşkular varsa, her şeyden önce uygulamanız gereken işlemdir. Bu işlem sayesinde aracınızın kaç adet kazaya karıştığını, bu kazalar sonucu ödenen bedelleri ayrı ayrı öğrenebilirsiniz. TRAMER hasar kaydı sorgulama Sms yoluyla çalışan bir uygulamadır.




Plaka ile hasar kaydı sorgulama

   Plaka ile hasar kaydı sorgulama işlemi sayesinde satın alacağınız aracın plakası değişmiş olsa dahi kaza geçmişini öğrenebileceksiniz. Plakayı bitişik şekilde yazarak, örnek; 34ABC34 bu mesajı 5664 servisine mesaj olarak atıyoruz. Atılan mesaj 1 dakika içinde merkeze ulaşıyor ve yine 1 dakika içinde karşılık olarak aracın karıştığı kaç adet kaza var ve bu kazaların sonucu ödenen toplam bedeller size mesaj yoluyla ulaşıyor. Bilgilendirme sonucu satın almak istediğiniz araca dair içinizdeki şüpheler sona eriyor.



Şasi numarası ile hasar kaydı sorgulama

   Şasi numarası ile hasar kaydı sorgulama işlemi, plaka ile hasar kaydı sorgulamanın bir başka versiyonudur. Bir aracın plakası veya herhangi başka bir parçası değiştirilebilir fakat şasi numarası kesinlikle değiştirilemez. 5664 servisine şasi no ile hasar kaydı sorgulaması için; HASAR S P1A2R3C4A5C6İX123 şeklinde bir mesaj atmamız gerekir. HASAR boşluk S boşluk Şasi numarasını yazarak gönderdiğimiz mesaj sonucu merkeze ulaşan sorgu geçmiş kayıtları tarar ve kısa zaman içinde size yolladığınız şasi numarasına dair bilgiler sunar. Şasi numarasının ait olduğu araç hakkında kaç adet kazaya karıştığı ve bu kazalar sonucu ödenen bedelleri ayrı ayrı bildirir.




Hasar kaydı sorgulama sonucu kaza ücreti çıkmıyor

   Plaka veya Şasi numarası ile hasar kaydı sorgulaması sonucu size gelen mesajda aracın geçmişte kaç adet kazaya karıştığı yazıyor fakat bu kazaların bedelleri yazmıyorsa, kazanın suçlusu sorgulattığınız araçtır. Muhtemelen küçük meblağlardır ve sorgulattığınız aracın sigortası, karşı tarafın masrafını ödemiştir. Bu masraf sorgulattığınız araç için değil, karşı tarafın masrafları olduğu için TRAMER sonucuna herhangi bir bedel yansıtılmaz. Yine de her ihtimal göz önünde bulundurularak araca geniş kapsamlı bir Check Up yaptırmak kafanızı kurcalayan soruların kökten çözümünü sağlayacaktır.




Hasar kaydı sorgulama ücreti

   Hasar kaydı veya TRAMER sorgulama işlemi Sms yoluyla gerçekleşmesi gereken bir uygulamadır. 5664 servisine yazacağınız her mesaj için 2017 yılı içinde hâlen geçerli olan rakam 7 ₺ olup, yazacağınız her detay işlemi için ödeyeceğiniz rakam yine aynı olacaktır.




Şasi numarası ile trafiğe çıkış ve sahiplik süreleri

   Hasar kaydı sorgulama işleminin ardından yine 7 ₺ ödeyerek 5664 servisine atacağınız bir mesaj size satın almak için sorguladığınız aracın trafiğe çıkış tarihini ve sahiplik sürelerini bildirir. DETAY boşluk S boşluk Şasi numarası şeklinde, örnek; DETAY S P1A2R3C4A5C6İX123 şeklinde yollayacağınız mesaj sonucu size sorgulanan aracın trafiğe çıkış tarihini, son sahibinin ismini ve soy ismini, araca sahip olduğu süreyi ve aracın bu sürenin ne kadar zamanını kaskolu geçirip geçirmediğini bildirir. Bu bildiri size şasi numarası yollanan aracın plaka değişikliğinin olup olmadığını da öğrenmenizi sağlar.




Plaka veya şasi numarası ile kaza ayrıntısı sorgulama

   7 ₺ ücret ile aracın hasar kaydı sorgulamasını yaptığınız takdirde size varsa, yaşanan kazalar tarihleri ile birlikte mesaj yoluyla bildirilir. Bu kazalardan birinde merak ettiğiniz bir unsur varsa, ayrıntısını öğrenmek için kaza tarihini kullanarak sorgulama yapabilirsiniz. Hasar kaydı sorgulama işleminin ardından gelen mesajda bildirilen tarihi ve plaka veya şasi numarasını kullanarak, örnek; PARCA 34ABC34 01.01.2017 veya PARCA P1A2R3C4A5C6İX123 01.01.2017 şeklinde 5664 hattına göndereceğiniz mesaj size, bildirdiğiniz tarihte meydana gelen kazanın ayrıntılarını mesaj yoluyla iletir. Eksper rapor bilgilerini, kaza sonucu değişen parçaları, değişen parçaların toplam tutarını, değişen parçaların orijinal veya yan sanayi olduğunu ve ödenen işçilik masraflarının toplam tutarını bildirir. Mesajı, PARCA boşluk PLAKA boşluk KAZA TARİHİ veya PARCA boşluk ŞASİ boşluk KAZA TARİHİ şeklinde gönderirsek bize doğru bir sonuç verir. Uygulamanın yanlış olması durumunda sorgulayan kişi herhangi bir bilgiye ulaşamayacak ve üstüne üstlük 7 ₺ ücret ödemiş olacaktır.




Sigortacınız veya sigortacı tanıdığınız varsa

   TRAMER Hasar kaydı sorgulama işlemine 7 ₺ gibi bir ücret ödemek istemiyorsanız, sigortacınızın veya bir sigortacı tanıdığınızın olması gerekir. Sigorta şirketlerinin online uygulamalar üzerinden kayıtlara ulaşabildiğini biliyoruz. Sigorta şirketleri, kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıkları sistemde istedikleri araç hakkında sorgulamalar yapabiliyor, istedikleri ayrıntıya ulaşabiliyorlar. Düzenli ve belirli ücretler karşılığı bu bilgilere ulaşabilen sigorta şirketlerinin aksine vatandaşın böyle bir hakkı bulunmuyor. En garantili ve sağlıklı işleminse 5664 yoluyla ulaşılan bilgiler olduğu söyleniyor.




İlgili yazılar

Şasi numarası nedir? www.parcacix.com/blog








































































































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.