Sigorta paraları iade ediliyor3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Sigorta paraları iade ediliyor | Parcacix
Sigorta paraları iade ediliyor | Parcacix



Sigorta paraları iade ediliyor

   Sigorta paraları iade ediliyor! Fazladan ödenmiş olan trafik sigorta primleri vatandaşa iade ediliyor. Sigorta ücretlerinin çok yüksek olması uzun zamandır şikâyet ettiğimiz sorunlar arasında. Bu sorun devletin girişimi sonucu çözülecek. Sigorta primi adı altında ödenmiş, fazla parası alınan yaklaşık 1 milyon kişinin sigorta parası iade edilecek.








Fazla Sigorta paraları kimlere iade edilecek?

   Sigorta para iadesi 18 Haziran 2014 tarihinden itibaren hasar kaydı geçmişi tespit edilemeyen bu sebepten ötürü, doğru basamaktan poliçe düzenlenememiş kişilere yapılacak. Sigorta parası 18 Haziran 2014 yılından eski kayıtlara ödenmeyecek. Bu karar Hazine Müsteşarlığı tarafından alınmış olup, tüm T.C vatandaşları için geçerli sayılacaktır. 18 Haziran 2014 tarihinden sonra trafik sigortası yaptırdıysanız, sizin de fazla sigorta parası ödeyip ödemediğinizi kontrol etmeniz de fayda var.




Sigorta paraları geri ödemeleri nasıl öğrenilir?

  Sizde, sigorta paraları geri ödeniyor haberini duymuşsanız ve kontrol etmek istiyorsanız, Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi’nin www.sbm.org.tr adresinden hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi hak sahiplerini, sigorta şirketlerine bildirdi. Sigorta ücretleri geri ödeniyor. 18 Haziran 2014 tarihinden sonra zorunlu trafik sigortası yaptırmış olan kişiler www.sbm.org.tr adresinden ne kadar ücret fazla ödediğini ve geri alabileceğini öğrenecek.




Fazla sigorta paraları ne zaman ödenecek?

   Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi’nin açıkladığı bildiriye göre 18 Haziran 2014 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası yaptıran şahıslardan alınan fazla ücretler, Ağustos ayının başından itibaren ödenmeye başlanacak. Tahsil edilen fazla sigorta paraları, sigorta şirketlerine bildirildi. Sigorta şirketlerinin de onayıyla, ödeme yapılacak kişiler belirlenecek ve www.sbm.org.tr adresinde listelenecek. Sizde bu kişiler arasında olduğunuzu düşünüyorsanız sorgulatma yapabilir ve eğer hak sahibi iseniz ödediğiniz fazla sigorta ücretini Ağustos ayı itibari ile alabilirsiniz.




Ödenen fazla sigorta paraları nasıl geri alınacak?

   Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi’nin sigorta şirketlerine, aldıkları fazla prim ücretlerini bildirmesine müteakip, sigorta şirketleri zorunlu sigortanın yapıldığı tarih tarifelerine göre hesaplamaları yapıp belirlenen şahısları ve ücretleri bildirecek. Bu bildiri www.sbm.org.tr adresinde yayınlanacak. Hak sahibi kişiler Ağustos ayı itibariyle bildirecekleri IBAN hesabına veya geri ödeme yapılacak şahsın kendi hesabı olduğunun ispatı durumunda kredi kartına yatırılacaktır. Zorunlu trafik sigortası yaptırmış olduğunuz sigorta şirketini arayarak, daha fazla bilgi alabilir, hak sahibi olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Sigorta şirketleri bu sorgulama için sizden ek bir ücret talep edemezler.

Yedek parça ve aksesuar ihtiyaçlarınızda, Parcacix yanınızda… www.parcacix.com
















































































































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.