2017 Trafik Cezaları Açıklandı4 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

2017 Trafik Cezaları Açıklandı yeni trafik cezaları cep yakıyor. | Parcacix Yedek Parça | 2017 Trafik cezaları | Kırmızı ışıkta geçmenin cezası | Hız sınırı ihlalleri | Hız sınırı | Parcacix Yedek parça | Emniyet kemeri takmamanın cezası | Yeni trafik kuralları
2017 Trafik Cezaları Açıklandı | Parcacix



2017 Trafik Cezaları Açıklandı

   Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, geçen yıla oranla 2017 yılında bizi daha ağır cezalar bekliyor. Cezalar %3,83 oranında zamlı uygulanacak. 2017 Trafik Cezaları Bu bilgiler ışığında belli oldu.




2017 en düşük ve en yüksek trafik cezaları belli oldu

En yüksek ceza, ruhsat üzerinde ve ruhsat çıkartmada usulsüzlük oldu. Bu durumda ödenecek ceza 14 bin 908 TL.

   En düşük ceza, geçen seneye oranla yine aracın taşıma sınırı üstünde yolcu alması oldu. Bu durumda ödenecek ceza 75 TL.




2017 Trafik cezaları cep yakacak

   Sahte plaka ile trafiğe çıkmanın cezası 5 bin 191 TL olacak.

   Alkollü araç kullanmanın cezası ilk defa yakalanma söz konusu ise 876 TL oldu. Erken ödeme durumda 657 TL, ikinci kez yakalanma durumunda 1.098 TL, ikinci yakalanmaya erken ödeme durumunda 819 TL ödenecek. Üçüncü ve üçten fazla olması durumunda 1.763 TL ödeyecek olan sürücüler erken ödeme durumunda 1322 TL ödeyecek. Geriye doğru beş yıl içinde 1.defada 6 ay, 2.defada 2 yıl, 3 ve 3’ ten fazla kez yakalanan sürücüler 5 yıl trafikten men cezası alacak. 2 defadan fazla alkollü olarak yakalanan sürücüler, Sağlık Bakanlığınca sürücü davranışları geliştirme eğitimine tabi tutulacak.

   Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1.763 TL olacak. Erken ödeme durumunda 1.323 TL olacak. Araç sahibi ceza kesilen şahıs değil ise araç sahibine de aynı ceza uygulanır.

   Araçta telefonla konuşmak aslında hepimizin farkında olmadan yaptığı şeylerden biridir. Farkında olmadan her an trafik cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Araçta telefonla konuşmanın cezası 2017’de 95 TL oldu.




   Kırmızı ışıkta geçmek, ölümle sonuçlanabilecek kazalara yol açabilir. Buna engel olmak adına devletimizin bize getirdiği ceza 2016 da 199 TL iken 2017 yılında bu cezanın miktarı 206 TL oldu.

   Bazen unutuyoruz, bazen de takmaya üşeniyoruz ama emniyet kemeri, oluşacak her hangi bir kazada hayat kurtarır. Emniyet kemeri takmamanın cezası 2017 yılında 95 TL oldu.

   Araç muayenelerinin hususi taşıtlarda iki yılda bir yapılması gerekir. Muayenesiz araç kullanmanın cezası 2016 yılında 92 TL iken bu yıl 95 TL oluyor. Muayenesiz araç kullanmak aracınıza da size de zarar verir.

Park yasağı ihlallerinde ödenecek tutar 95 TL oldu.

   Hız sınırını aştığımız durumlarda, yani radara yakalandığımızda ödeyeceğimiz miktar ise iki durumda kıyaslanıyor. Seyir halinde bulunduğumuz yolun hız limitini %10 ilâ %30 arası aşmışsak 199 TL, erken ödeme indirimiyle 149,25 TL gibi bir rakama gerileyecek, %30 un üstünde hız aşımıyla yakalandığımız durumda ise 427 TL, erken ödeme indirimiyle 320,25 TL ödeyeceğiz.




   Dikkat!

   Hiçbir şey insanın canından kıymetli değildir. Bir anlık dikkatsizlik veya kendimizce önemsiz gördüğümüz bir trafik kuralı ihlali canımıza mal olabilir. Aracımızla hareket halinde olduğumuz her durumda emniyet kemerimizin takılı olması şarttır. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.

www.parcacix.com























































































































































































1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.