Mercedes W140 kasa nedir? S Serisi – Model & Motor özellikleri16 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Mercedes W140 kasa nedir? S Serisi - Model & Motor özellikleri | Parcacix BLOG
Mercedes W140 kasa nedir? S Serisi – Model & Motor özellikleri | Parcacix BLOG



Mercedes W140 kasa nedir?

   Mercedes W140 kasa; Alman otomobil üreticisi olan Mercedes Benz tarafından üretilmiş olan, amiral gemi modelidir. Şuan üretilen S Serisi klasmanında yer alır. 16 Kasım 1990 tarihinde Mercedes-Benz, W140 S-Class’ı basın açıklamasının ardından, Şubat ve Mart dergilerinde yayınladı. S Sınıfı amiral gemi modeli W140 kasa, Mart 1991 tarihinde Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ilk kez tanıtıldı ve çok yoğun bir ilgi gördü. Mercedes W140 kasanın tasarımcısı, yaptığı tasarımlar ile adını Mercedes Benz tarihine altın harflerle yazdıran, Pullman modelinin de tasarımcısı olan Bruno Sacco‘dur. Sacco’ya bu harikulade tasarımda eşlik eden isim ise, Olivier Boulay‘dır. 1991 yılında ilk modelini satan W140 kasa modelinin satışı 1999 yılında durdurulmuştur ve S Sınıfı’nın bayrağını, Mercedes W220 kasaya devretmiştir.

   SE isimli sedan kasanın yanı sıra, SEL isimli daha uzun dingil mesafeli varyasyonu ve SEC isimli Coupe otomobil varyasyonları bulunur. W140 kasanın modellerini örnekler vererek açıklayalım; 300 SE (Normal sedan) – 300 SEL (Uzun dingil mesafeli sedan) – 500 SEC (Normal Coupe{iki kapılı}). Mercedes W140 kasa modelleri 1993 yılına dek bu şekilde anıldı. 1993 yılından sonra S Serisi geldi ve model isimleri şu şekilde değişti; 300 SE ismi S 300 olarak, 600 SEL ismi S 600 L olarak değiştirildi. L harfi “LONG” anlamına yani, Türkçe karşılığı “UZUN” anlamına gelmektedir. Tüm modeller önce motor seçeneği, sonra sınıf olarak isimlendirilirken; 1993’den sonra önce klasman, motor seçeneği olarak değiştirildi. Mercedes W140 kasa amiral gemi modeli için kullanılan en düşük motor seçeneği 2.8 litre iken, en yüksek motor seçeneği tam 6.0 litredir. Mercedes W140 kasanın BMW kanadında rakibi, 7 Serisi kasaları arasında, BMW E38 kasa modelidir.




Mercedes W140 kasa tasarımı

Mercedes W140 kasa tasarımı | Parcacix
Mercedes W140 kasa tasarımı | Parcacix

   Mercedes W140 kasanın gelişimi, ilk olarak 1989 Ekim tarihinde başlamıştır. Dört kapılı sedan tipi gövde, Bruno Sacco tarafından tasarlanmıştır. Olivier Boulay’ın kesin bir tasarımının onaylandığı 9 Aralık 1986’ya kadar çeşitli tasarımlar gözden geçirildi. 1987 yılının başından itibaren çeşitli prototipler test edildi ve son üretim dış tasarımı 1987’de donduruldu. 23 Şubat 1988’de yerel tasarım patentleri ve altı ay sonra 23 Ağustos’ta ABD patentleri verildi. W140 kasa tasarımcısı Bruno Sacco, Jaguar’ın XJ40 ve BMW’nin E32 7 Serisinden etkilendiğini dile getirmiştir. Üretim başlamadan önce, W140’ın dış görünüşü, daha sonra Mercedes-Benz serisinin geri kalanında kullanılmış bir model olan, üst modeldeki planlı bir özel menfezin karşısındaki tüm W140’ların girintisi şeklinde revize edildi. 1989‘dan 1991‘e kadar, V12 motoru ve yüksek performanslı bir frenleme sistemi sağlamak için 18 aylık bir gecikme oldu. Bu gecikme, 1990 Haziran tarihinde tamamlanan son geliştirme prototipleri ile sonuçlandı. Haziran 1990‘dan, Ocak 1991‘e kadar pilot üretim modelleri yapıldı.




Mercedes W140 kasa da neler değişti?

   Çift ​​camlı pencere camı , kapı ve bagaj kapağı için güç destekli kapanma, bir engelle karşılaştıklarında aşağıya inen elektrikli camlar, arka kanatlardan yükselen arka park işaretleri gibi yenilikler getirildi. Opsiyonel olarak, motor kapatıldıktan sonra sıcak hava yaymaya devam eden bir ısıtma sistemi sunuldu. Bu vb. detayar aşırı tasarım olarak anılmıştır. Bu, ürün gecikmelerinde ve aşırı bütçelendirmede şirkete mal olan bir Mercedes özelliğidir. Proje maliyeti artışlarına neden olan isim Wolfgang Peter olarak bilinir. Daimler-Benz şirketinin baş mühendisidir. Aracın, geliştirilmesinin 1 milyar dolarlık bir maliyetle sonuçlandığı söylenir. Bu rakam, W140 kasanın selefi olan W126 kasadan %25 daha fazla . Her ne olursa olsun, ne kadar yüksek bir meblağ ile üretilmiş olsa da; W140 kasa gerçekten “Mercedes Otomobili” tanımlamasını oldukça dolduran bir model. O yalnızca bir araba değil, o bir otomobil ve bir başyapıt.




Mercedes W140 kasa güvenlik | Parcacix
Mercedes W140 kasa güvenlik | Parcacix



Mercedes W140 kasa güvenlik

   Mercedes W140 kasa modeli ile S Serisi birçok yeni özellik kazandı. Mercedes Benz’in kendini aşmış olduğu ve maliyet düşünmediği bir otomobil olduğu için güvenlik konusunda da oldukça eli açık bir vizyon izlenmiştir. Sıralamak gerekirse şu şekilde yapabiliriz;

  1. Fren sistemi; Mercedes W140 kasanın V8 ve V12 motorlarında arka tekerleklere daha fazla fren gücü dağıtarak durma verimliliğini arttırdı. 1996 yılında, frenleme gücünü maksimum seviyeye çıkarmak için acil durum manevraları sırasında devreye giren “BAS” isimli Fren Destek Sistemi’ni tanıttı.
  2. ESP sistemi; Elektronik Stabilite Programı olarak bilinir. 1995 yılında Mercedes-Benz S 600 Coupe’de tanıtılmıştır. ESP, zorlu sürüş koşullarında araç kullanımını iyileştirmek için yerleşik bilgisayarları kullanıyordu. Bu, diğer üreticilere lisanslı olan Mercedes tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. ESP Sistemi’ni ilk olarak Mercedes Benz kullanmıştır ve patentini almıştır.
  3. Xenon yüksek yoğunluklu deşarj farları; İlk olarak 1995 yılında tanıtıldı ve o yıldan itibaren tüm modellerde kullanıldı. Eskiye nazaran çok daha canlı bir görünüm kazandırıldı. Bu sayede güvenlik için yol görüşü arttı.
  4. Yan hava yastıkları; 1994 yılında Volvo’nun patentli ürünü olan yan yolcu hava yastıkları, 1996 yılından itibaren tüm Mercedes W140 kasa otomobillerde kullanılmıştır.
  5. Yağmur sensörü; 1996 yılında tanıtılmıştır. Yağmur sensörünün kullanıldığı ilk otomobil Mercedes W140 kasadır. 1996 yılından itibaren tüm Mercedes W140 modellerinde kullanılmıştır. Bu sistem, yağmuru algılar ve ön silecekleri otomatik olarak çalıştırır.




Mercedes W140 kasa donanım (konfor/özellikler) | Parcacix
Mercedes W140 kasa donanım (konfor/özellikler) | Parcacix



Mercedes W140 kasa donanım (konfor/özellikler)

   Mercedes W140 kasa için birçok yeni özellik, Mercedes literatürüne katıldı. Bu özelliklerden en çok beğenilen ve göze çarpan uygulamalar şu şekilde sıralandı;

1

  • Çift panelli ses yalıtımlı cam, ilk olarak Mercedes W140 kasada kullanıldı. Bu pencere camı; Daha iyi ses yalıtımı, azaltılmış yoğuşma ve diğer yalıtım faydaları için oldukça iyi bir malzeme.
  • Dar alanlarda hareket etmeyi kolaylaştırmak için elektrikle çalışan dış aynalar. Aynı zamanda tek tuş ile otomatik katlanabiliyor.
  • Parametre yönlendirme; Bu sistem, park gibi hıza duyarlı durumlarda manevra yapmak için gereken çabayı azaltarak düşük hızda sürüşü kolaylaştıran bir sistemdi.
  • Arka park işaretleri veya bir diğer ismi ile kılavuz çubukları. Bu çubuklar, bagaj kapağının arka köşelerinden arkaya doğru uzatılarak, sürücüye arka manevralar için bir kılavuz sağlanmıştır. Araç oldukça uzun ve geniş olduğu için, bu sistem sayesinde park konusunda büyük bir yol aşılmış oldu. 1995’te bu sistem, tamponların yakındaki engellere olan mesafesini ölçen sonar tabanlı Parktronik sistemle değiştirildi ve tamamen elektronik bir sistem oldu.
  • 3 hafızalı fonksiyonel ve bel destekli, aynı zamanda şişirmeli ve ısıtmalı ön koltuklar.
  • Ön cam silecekleri / ısıtmalı yıkayıcı sistemi. 1995 yılından sonra ki modellerde yağmur algılayan ön cam sileceklerini de içerir. Yağmur ve kirlenme durumuna karşın farlar otomatik olarak yıkanır ve silecekler yardımı ile temizlenir.
  • Koltuk ve direksiyon simidi belleğine bağlı olan, elektrikli olarak çalışan otomatik karartma iç dikiz aynası. Bu ayna çok fonksiyonludur. Işıklandırmalar mevcuttur ve elektronik olarak yön kontrolü sağlanabilir.
  • Isıtmalı dış aynalar. Buğulanma ve buzlanmaya karşın kullanılan bir özellik.
  • Ortopedik koltuklar, fabrikadan pahalı bir seçenekti, ancak koltukta, kullanıcının mükemmel sürüş konumunu bulmak için şişirebildiği ve söndüğü birkaç farklı hava yastığından oluşuyor. Oldukça rahat ve kaliteli bir döşemeye sahiptir.
  • Çift bölgeli iklim kontrolü sağlayan fonksiyonel bir klima sistemi. LWB modellerinde dört bölgeli iklim kontrolü.
  • LWB modellerinde uzanmış ve ısıtmalı arka koltuklar. V12 motora sahip olan 600 SEL/S 600 modellerinde ayrıca tamamen ayarlanabilir arka koltuklar, bel desteği ve arka güneşlik kontrolü sağlayan dört sıralı oturma seçeneği bulunur. Ortadaki koltuk, 2 + 2 oturma formatına izin veren bir Burlwood orta konsol ile değiştirilmiştir.

2

  • Klima kontrol sistemi, motor kapatıldıktan sonra 20 dakika çalışacak şekilde ayarlanabilir, opsiyoneldir.
  • Elektrikli Arka Güneşlik. Yalnızca bir tuş ile tamamen elektronik olarak çalışır.
  • Arka yolcu aydınlatmalı makyaj aynası. 1995’den sonra ki modellerinde geliştirilmiştir.
  • Yumuşak kapanır kapılar ve gövde. C sütunu, aracın direkleri ve kapı arasında o kadar güzel ayarlanmış bir ince ayar var ki, tok kapı sesi duymak istiyorsanız, Mercedes W140 kasa tam aradığınız araç.
  • Deri iç ve burl girişleri opsiyonel olarak sunulmuştur. (500SEC / CL 500 için standart kılınmıştır.)
  • 1995 yılında S 600 Coupe ile ilk Mercedes otomobili oldu GPS navigasyon sistemi belirlenmiş, Oto Pilot Sistemi APS. Bu özellikli CD-ROM merkezi gösterge tablosunda haritalar ve tam renkli navigasyon ekranı sunulmuştur.
  • 1996 yılında Linguatronic ses kontrol sistemi ve Parktronic sonar tabanlı park sistemi tanıtılmıştır.
  • 1997 yılında ABD pazarında TELEAID acil durum ve izleme sistemi tanıtılmıştır.
  • W140, yeni geliştirilmiş ön aks çift ​​salıncaklı süspansiyon ve arka bağımsız çoklu bağlantı süspansiyonuna sahipti. Bu sayede uzun yol için oldukça konforlu bir sürüş sağlandı.
  • Yüksek hızda sürüş, agresif sürüş veya aracın kontrolünü kaybetmesi durumunda aracın stabilize olmasına yardımcı olmak için amortisörlerin sönümleme seviyesini ayarladı. V12 motorlu modellerde standart, V8 modeller de ise opsiyonel olarak sunuldu.
  • 1996 yılında kendinden yayılan süspansiyon (ADS) entegre edildi.
  • Hidropnömatik süspansiyon V8 ve V12 motorlu modellerde standart hale geldi. 6 silindirli seçenekler için opsiyonel kılındı.



Mercedes W140 kasa motor seçenekleri | Parcacix
Mercedes W140 kasa motor seçenekleri | Parcacix



Mercedes W140 kasa motor seçenekleri

Benzinli Sedan Mercedes W140 modelleri

(1993-1998) S 280

   S280 motor seçeneği, 1993 yılından sonra kullanıcılara sunulduğu için, öncelinde 280 SE gibi bir motor ismi yoktur. Direkt olarak S Sınıfı S280 modeli olarak tanıtılmıştır. 1998 yılına dek üretilmiştir. Özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – S 280 modeli – 1993-1998 model yılı – 2.8 Litre| 6 Silindir | M104 motor – 193 Hp beygir & 270 Nm tork gücü

(1991-1993) 300 SE/300 SEL | (1993-1999) S 320/S 320 L

   1991 yılından 1993 yılına kadar normal sedan olarak isim 300 SE olarak geçer. Uzun dingil mesafesine sahip olanlarda ise bu model ismi 300 SEL’dir. 1993 yılından sonra S Serisi gelmiştir ve bu isimler, normal sedan da, S 320 ve uzun dingil mesafeli sedan da ise S 320 L olmuştur. 1999 yılına dek bu şekilde üretilmiştir. Motor özellikleri ise değişmemiştir. Şu şekildedir;

  • W140 kasa – 300 SE modeli – 1991-1993 model yılı – 3.2 Litre| 6 Silindir | M104 motor – 231 Hp beygir & 310 Nm tork gücü
  • W140 kasa – 300 SEL modeli – 1991-1993 model yılı – 3.2 Litre| 6 Silindir | M104 motor – 231 Hp beygir & 310 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 320 modeli – 1993-1999 model yılı – 3.2 Litre| 6 Silindir | M104 motor – 231 Hp beygir & 310 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 320 L modeli – 1993-1999 model yılı – 3.2 Litre| 6 Silindir | M104 motor – 231 Hp beygir & 310 Nm tork gücü

(1991-1993) 400 SE/400 SEL | (1993-1998) S 420/S 420 L

   1991-1993 model yılları arasında normal sedanlar 400 SE olarak, uzun dingil mesafeli sedanlar ise 400 SEL olarak üretilmiştir. 1993 yılında S Serisi’ne geçilmesine müteakip 400 SE modeli, S 420 olarak; 400 SEL modeli ise, S 420 L olarak anılmıştır. 1998 yılına dek üretim devam etmiştir. Motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – 400 SE modeli – 1991-1993 model yılı – 4.2 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 275 Hp beygir & 400 Nm tork gücü
  • W140 kasa – 400 SEL modeli – 1991-1993 model yılı – 4.2 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 275 Hp beygir & 400 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 420 modeli – 1993-1998 model yılı – 4.2 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 275 Hp beygir & 400 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 420 L modeli – 1993-1998 model yılı – 4.2 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 275 Hp beygir & 400 Nm tork gücü

(1991-1993) 500 SEL | (1993-1999) S 500

   1991 yılından 1993 yılına dek uzun dingil mesafeli sedan 500 SEL olarak anılmıştır. 1993-1999 yılları arasında ise S 500 olarak anılır. S 500 modeli aslında normal sedan değil, uzun dingil mesafeli sedandır, ancak kısa versiyonu olmadığı için yanına L harfi konulmamıştır. Mercedes literatüründe yalnızca S 500 olarak geçer. Bu modelde, 500 SEL üstten çift egzantrikli bir motor olan M119 ile üretilirken, S 500 modelinde üstten tek egzantrikli bir varyasyona geçildi. Haliyle beygir gücünde bir miktar azalma oldu. Bu durum S 600 için de aynıdır. Motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – 500 SEL modeli – 1991-1993 model yılı – 5.0 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 322 Hp beygir & 480 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 500 modeli – 1993-1999 model yılı – 5.0 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 315 Hp beygir & 480 Nm tork gücü

(1991-1993) 600 SEL | (1993-1999) S 600

   1991-1993 yılları arasında 600 SEL olarak üretilen, V12 M120 motora sahip bu canavar, 1993 yılından 1999 yılına dek S 600 olarak anıldı. Mercedes W140 kasa motor seçenekleri arasında en üst sınıftır. Yıllarca makam aracı olarak kullanılan bir modeldir. Zırhlı seçenekleri de mevcuttur. M120 motor dünyaca ün kazanmış fevkalade bir motordur. Halen Pagani Zonda isimli otomobiller için güncel versiyonları kullanılmaktadır. Pagani Zonda’ya ek olarak, Mercedes M120 motoru halen yarış otomobillerinde kullanmaktadır. Tabi ki güncel versiyonlarını. Yıl bazında bu canavar motorun özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – 600 SEL modeli – 1991-1993 model yılı – 6.0 Litre| 12 Silindir | M120 motor – 400 Hp beygir & 520 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 600 modeli – 1993-1999 model yılı – 6.0 Litre| 12 Silindir | M120 motor – 394 Hp beygir & 520 Nm tork gücü




Benzinli Coupe Mercedes W140 modelleri

(1994-1998) CL 420

   Mercedes’in, 1994 yılından itibaren kullanıcılarına sunduğu bir modeldir. İki kapılı Coupe versiyondur. 1993 yılına dek Coupe versiyonlar SEC ismi ile anılmış, 1993 yılından sonra CL ile anılmıştır. 1994 yapımı olduğu için 4.2 litrelik versiyona CL 420 ismi verilmiştir. Motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – CL 420 modeli – 1994-1998 model yılı – 4.2 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 275 Hp beygir & 400 Nm tork gücü

(1992-1993) 500 SEC | (1993-1999) CL 500

   1992-1993 yılları arasında Coupe modellere SEC ismi veriliyordu. Dolayısıyla 5.0 litrelik Coupe versiyonun ismi 500 SEC idi. 1993 yılından sonra Coupe modellerin CL ismi ile anılmasından sonra, CL 500 ile anıldı. 1993-1999 model yılları arasında bu şekilde üretildi. Mercedes W140 kasa 500 SEC ve CL 500 motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – 500 SEC modeli – 1992-1993 model yılı – 5.0 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 322 Hp beygir & 480 Nm tork gücü
  • W140 kasa – CL 500 modeli – 1993-1999 model yılı – 5.0 Litre| 8 Silindir | M119 motor – 315 Hp beygir & 480 Nm tork gücü

(1992-1993) 600 SEC | (1993-1999) CL 600

   1992-1993 yılları arasında 600 SEC ismi ile; 1993-1999 model yılları arasında ise CL 600 ismi ile anılmıştır. Coupe motor seçenekleri arasında en üst segmentte yer alır. Motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – 600 SEC modeli – 1992-1993 model yılı – 6.0 Litre| 12 Silindir | M120 motor – 400 Hp beygir & 520 Nm tork gücü
  • W140 kasa – CL 600 modeli – 1993-1999 model yılı – 6.0 Litre| 12 Silindir | M120 motor – 394 Hp beygir & 520 Nm tork gücü




Dizel Sedan Mercedes W140 modelleri

(1994-1998) S 300

   1994-1998 model yılları arasında S 300 ismi ile anılmıştır. Dizel yakıt ile çalışır ve turbo beslemesi ve intercooler mevcuttur. Bu sayede yüksek bir tork ivmesi elde eder. Motor özellikleri ise şu şekilde;

  • W140 kasa – S 300 modeli – 1996-1998 model yılı – 3.0 Litre| Silindir | OM606 motor – 174 Hp beygir & 330 Nm tork gücü

(1991-1993) 300 SD | (1993-1996) S 350

   1993 yılına dek 300 SD ismi ile anılmıştır. Daha sonra S Serisi’ne geçilmesi ile dizel motor seçeneğinin de ismi değiştirilmiştir. 1991-1993 yılları arasında 300 SD olarak anılan model, 1993-1996 model yılları arasında S 350 olarak anılmıştır. Motor özellikleri ise şu şekildedir;

  • W140 kasa – 300 SD modeli – 1991-1993 model yılı – 3.5 Litre| Silindir | OM603 motor – 111 Hp beygir & 310 Nm tork gücü
  • W140 kasa – S 350 modeli – 1993-1996 model yılı – 3.5 Litre| Silindir | OM603 motor – 111 Hp beygir & 310 Nm tork gücü




































1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.