BMW X7 model ve motor seçenekleri nedir? | Yeni özellikleri5 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

BMW X7 model ve motor seçenekleri nedir? | Yeni özellikleri | Parcacix Blog

BMW X7 model ve motor seçenekleri nedir? | Yeni özellikleri | Parcacix Blog
BMW X7 model ve motor seçenekleri nedir? | Yeni özellikleri | Parcacix Blog



BMW X7 nedir?

   Ünlü Alman otomobil üreticisi olan BMW’nin, X5 ve X6 modellerinden sonra, 2019 Mart tarihinde satışa sunması planlanan en büyük Suv modelidir. Tasarımını ve şasisini X5 ve X6 modellerinden esinlenilmiş olan 2019 model yeni X7 modelinin, 7 Serisi‘nden de izler taşıdığı görülüyor. Yeni X7 modelinin şasisi; X6 modelinin şasisinin geliştirilmesi ile oluşturuldu. Alüminyum ve yüksek mukâvemetli çelik kullanımı sebebiyle, ağırlığının X5 modeline çok yakın olacağı belirtiliyor. Ağırlık aynı fakat güçler farklı. BMW X7 motor seçenekleri konu başlığında, X7 için sunulan motor seçeneklerini ve bu motor seçeneklerinin güçlerini inceleyelim.




BMW X7 motor seçenekleri

   BMW X7 motor seçenekleri, benzinli ve dizel olarak sınıflandırıldı. Bu sınıflar kendi içinde ise ikiye bölündü. İki ayrı benzin ve iki ayrı dizel motor seçenekleri. Benzin konu başlığında ki seçenekler xDrive40i ve xDrive50i olurken, dizel konu başlığında ki motor seçenekleri ise xDrive30d ve xDrive50d modelleri. Bu modellerin motor güçleri ise şu şekilde;

Benzinli X7 motor seçenekleri

  • BMW X7 xDrive40i – 3.0 Litre – 6 silindir – 340 Hp beygir gücü – 447 Nm tork gücü – Tek Turbo beslemesi
  • BMW X7 xDrive50i – 4.4 Litre – 8 silindir – 462 Hp beygir gücü – 650 Nm tork gücü – Çift Turbo beslemesi

Dizel X7 motor seçenekleri

  • BMW X7 xDrive30d – 3.0 Litre – 6 silindir – 250 Hp beygir gücü – 560 Nm tork gücü – Çift Turbo beslemesi
  • BMW X7 xDrive50d – 3.0 Litre – 6 silindir – 400 Hp beygir gücü – 840 Nm tork gücü – Dört Turbo beslemesi








BMW X7 tasarımı

   2019 X7 özellikleri çağın oldukça üstünde bir yapıya sahip. Tüm BMW modellerinin ağır abisi olarak, 2019 Mart ayında satışa sunulacak olan X7 modeli tam olarak 7 koltuklu bir yapıya sahip. İç hacmi ve bagaj hacmi oldukça geniş. BMW X5 modeline nazaran 229 mm kadar uzayan yeni modelin genişliği ise 1997 mm olarak dizayn edildi. Aracın yüksekliğini de X5 modeline kıyasla 6 mm artmış durumda. İki parçalı şekilde tasarlanan X7 bagaj kapağı, elektrikli ve tam otomatik olarak açılıp kapanabiliyor. Havalı süspansiyonlar sayesinde X7’nin arka bölümü; alçaltılabilen modelde yükleme işlemi kolaylaştırılabiliyor. 1376 litre olan bagaj hacmi, tüm koltuklar katlandığında ise tam 2560 litre gibi yüksek bir rakama ulaşıyor. BMW’nin tüm modelleri arasında en büyük havalandırma mazgallarına sahip modeli X7 olacak. Bu tasarım onu oldukça ağır ve bir o kadar da sportif kılıyor.




BMW X7 iDrive ve özellikleri

   İç tasarım kısmında da tüm gözleri üstüne çekmeyi başaran yeni X7 modelinde, en son araç içi teknolojileri mevcut. iDrive Teknolojisi mimarı olan BMW, son iDrive modeli olan iDrive 6.0 ile entegre olarak çalışan 12.3 inç boyutunda yeni bir gösterge paneli, 12.3 inçlik dijital ekranı ve kişisel sanal asistan desteği gibi yeniliklerle ön plana çıkıyor. Ayrıca; Kör nokta uyarısı, Şerit takip sistemi, Ön ve arka çarpışma uyarı sistemi gibi son nesil teknolojilere de sahip. Tüm bu bilgilerin ardından kafalarda şu soru canlanıyor: O olmasın da ben mi olayım ?..




BMW X7 fiyatı | 2019 model X7 paket fiyatları

   2019 Mart tarihinde seri olarak satışa sunulacak olan BMW X7 modelinin, henüz resmi satış fiyatları açıklanmış olmasa da ortalama olarak rakamları belli. Anahtar teslim satış rakamının, M Sport paket için ortalama 1 milyon 300 bin ₺ ve Pure Extravagance paket için ortalama 1 milyon 600 bin ₺ olması bekleniyor. Bahsi geçtiği üzere bu rakamlar resmi olarak açıklanmış satış fiyatları değil, kesinleşmesi olağan olarak görülen paket miktarlarıdır. Yeni X7 piyasayı tamamen alt üst edecek gibi duruyor… https://www.youtube.com/watch?v=V8R7yIhXvG8




https://www.youtube.com/watch?v=V8R7yIhXvG8














































































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.