BMW iDrive nedir? özellikleri nelerdir? iDrive Touch Controller3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

BMW iDrive nedir? özellikleri nelerdir? iDrive Touch Controller | Parcacix
BMW iDrive nedir? özellikleri nelerdir? iDrive Touch Controller | Parcacix



BMW iDrive nedir?

   BMW iDrive sistemi son yıllarda tüm BMW serilerinde kullanılan, sürücünün aracı interaktif olarak kullanmasını ve yola odaklanması amaçlanarak, sürüş için gerekli olan fonksiyonlar ile konfor odaklı fonksiyonların birbirinden farklı konumlarda optimize edilmesidir. Bu sayede sürücünün yola odaklanması ve potansiyel kazaların önlenmesi amaçlanır. Bununla beraber yol bilgisayarı ekranı ve iDrive Touch Controller, iDrive sistemi ile aynı doğrultuda ve entegre çalışır. Sürüş için gerekli bilgiler ile konfor amaçlı kullanılacak olan fonksiyonlar iDrive yol bilgisayarında ayrışır. Bu sayede sürücü ulaşmak istediği bilgi veya olguyu daha çabuk elde eder. Özetlemek gerekirse, BMW iDrive sisteminin amacı, otomobilin iç dizaynının uçak kokpiti benzeri karışık bir durumda değil, daha sadece ve ulaşılmak istenilen şeyin daha çabuk elde edilmesidir.








BMW iDrive özellikleri nelerdir?

   BMW iDrive sistemi, BMW kullanıcıları için kullanımı basitleştiren, amaçlanana ulaşma doğrultusunda oldukça sade ve başarılı bir tasarım. BMW iDrive öncesi ve sonrası olarak gözlemleyecek olursak, iç tasarımda nelerin değişmiş olduğuna bir göz atalım;

  • Düğme ve kumanda elemanlarının sayısı azaltılmıştır. Böylelikle otomobil daha az kafa karıştırıcı olmuştur.
  • Start/Stop tuşu daha az göze çarpacak şekilde yerleştirilmiştir. Sürücüye çok uzak, ama aslında çok yakındır.
  • Klimanın tuşları yalnızca sürücüye yönelik değil, ön yolcunun da ulaşabileceği şekilde orta bir mevkide konumlandırılmıştır.
  • iDrive Touch Controller ön kol dayamanın hemen uç kısmına veya bazı modellerde vitesin hemen yanına, yani her dakika elinizin altında olan bir yere yerleştirilmiştir. Bu sayede iDrive Touch Controller her pozisyonda ve her saniye kontrol edebileceğiniz bir fonksiyondur. Tüm fonksiyonlar hiyeralşik bir şekilde birincil ve ikincil olmak üzere sıralanmıştır. Ses seviyesi, silecek ayarı, araç ısı ayarı ve arka cam rezistanı vb. gibi birincil fonksiyonlar alışıldığı gibi kontrol düğmesi vasıtası ile kullanılır. Anlık tüketim gibi ikincil fonksiyonlar ise kontrol ekranı üzerinden Controller vasıtasıyla kumanda ve kontrol edilir. Bu sayede sürücü asıl dikkat etmesi gereken araç kullanımına konsantre olur.







iDrive Touch Controller vb. BMW yedek parça ihtiyacınız varsa, Parcacix her daim yanınızda…

BMW iDrive Touch Controller | Parcacix
BMW iDrive Touch Controller | Parcacix













































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.