Hollanda tarzı / usulü / stili kapı açma | Ters elle kapı açma2 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Hollanda tarzı / usulü / stili kapı açma | Ters elle kapı açma | Parcacix
Hollanda tarzı / usulü / stili kapı açma | Ters elle kapı açma | Parcacix



Hollanda tarzı kapı açma nedir?

   Hollanda tarzı, usulü veya stili olarak bilinen yöntem, otomobil kapısının yanlış açılması ile meydana gelebilecek kazalara karşı alınan başarılı bir önlemdir. Hollanda tarzı kapı açma yönteminde şoför aracı park ettikten sonra aracın kapısını, alışılagelmiş şekilde sol eliyle değil de, sağ eliyle açar. Bu sayede göğsü sola doğru dönmüş olur ve kapıyı açmadan önce arka tarafta ki trafiğin akışını kontrol etmiş olur. Şoför kısmının yanında ki sağ tarafta oturan kişi de, Hollanda usulü kapı açma tekniğini, araç kapısını sol eli ile açarak uygular. Sağ tarafta oturan kişinin, sol elini kullanarak kapıyı açmasında, göğsünün sağ tarafa doğru dönmesi ve akabinde arka taraftan akan trafiği kontrol edip, önlemli bir şekilde kapıyı açması hedeflenir.

   Böylelikle park edilmiş vaziyette olan aracın arkasından gelebilecek motosiklet, bisiklet, otomobil veya yayalara karşı önlem alınmış olunur. Meydana gelebilecek potansiyel kazalara karşı alınan bu önlem Hollanda tarzı kapı açma olarak bilinir.








Hollanda tarzı kapı açma da ne hedeflenir?

  • Hollanda stili, tarzı veya usulü şeklinde isimlendirilen kapı açma yönteminde hedeflenen, park ettiğiniz aracınızın kapısını açmadan önce arkadan akan trafiği kontrol etmektir.
  • Park etmiş olduğunuz aracınızın kapısını açmadan önce akan trafiği kontrol etmeniz sayesinde herhangi bir aracın kapınızı alıp götürmesine engel olmaktır.
  • Trafik kazalarına karşı önlemdir.
  • Arka tarafınızdan gelebilecek herhangi bir motosiklet, bisiklet veya yayaya zarar vermemek hedeflenir.







   Hollanda stili kapı açma tekniği bir alışkanlık haline getirilmelidir. Alışkanlık haline getirildiği takdirde meydana gelebilecek, olası trafik kazaları önlenmiş olacaktır. İnsan canına ve malına zarar veriyor olan kapı açma kazaları ne yazık ki ülkemizde çok sık yaşanıyor. Bu kazaların yaşanmaması için, Hollanda tarzı kapı açma tekniğini yakınımızda ki herkese öğretelim ki, gereksiz ve boş yere kayıplar yaşanmasın. Boş yere can ve mal kaybımız olmasın.

Otomotiv yedek parça ihtiyacınız mı var? Hiç düşünmeyin. Parcacix yanınızda…
















































1 Yorum

  1. Nre kadar önemli olduğunu anlatmak için Yaşanan bir olay. “Aydın’ın Nazilli ilçesinde çalıştığı hastaneye bisikletle gidip gelen 10 yıllık sağlık çalışanı Nihal Kasapoğlu, park edilmekte olan kamyonetin dikkatsizce açılan kapısına çarparak yola savruldu. Arkadan gelen servis midibüsü başının üzerinden geçen Kasapoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.