Audi Drive Select Verimlilik Modu nedir?3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Audi Drive Select Verimlilik Modu nedir? | Parcacix
Audi Drive Select Verimlilik Modu nedir? | Parcacix



Audi Drive Select Verimlilik Modu

Audi Logo | Parcacix
Audi Logo | Parcacix

   Audi Drive Select Verimlilik Modu adından da anlaşılacağı üzere performans modu aksine, verimli bir sürüş için dizayn edilmiş bir sürüş modudur. Yakıt tüketiminin en az seviyede kullanıldığı bu sürüş tarzının bir diğer özelliği ise, CO2 (Karbondioksit) emisyonunun en az seviyede kullanılıyor olmasıdır. “Teknoloji ile bir adım önde” sloganına yakışan işler yapan Audi, kullanıcılarını araçlarında kullandığı son teknoloji olan sistemler ile adeta mest ediyor. Bu teknolojilerden yalnızca bir tanesi olan, Drive Select Verimlilik Modu’nu kısaca özetledik. Peki, Audi’nin geliştirmiş olduğu Drive Select teknolojisi, yakıt tüketimin de ve emisyonda nasıl tasarrufa gidebiliyor, inceleyelim.








Audi Drive Select Verimlilik Modu aktif

   Audi Drive Select Verimlilik Modu zamanla, günden güne yeni şeyler katılarak geliştirilmiş bir eserdir. Farklı devirlerde farklı zamanlamalar ile farklı güçlere ulaşabilen atik bir motor, opsiyonel olarak işlev gören bir şanzıman, moda göre değişiklik gösteren opsiyonel bir spor diferansiyel vb. tüm elemanları bir arada tutan akıllı bir beyin. Bu beyni Drive Select seçeneği yardımı ile Verimlilik Modu’na aktif duruma getirirseniz, yakıt tüketiminiz düşer. Konforlu bir sürüş için Audi, size tüm zemini özenle hazırlar. Sürüş zevki ön plandadır. Elektromekanik direksiyon performans modunun aksine yumuşar.




   Audi Select Drive Verimlilik Modu genel olarak uzun yol durumlarında kullanılan bir sürüş tarzıdır. Bu mod aktif olduğu andan itibaren, motor devirleri daha alçak seviyede seyreder. Güç, tüm otomobile orantılı ve verimli şekilde aks ettirilir. Otomatik vites olan aracınızın şanzımanı, Select Drive Verimlilik Modu’nda değişikliğe gider ve vites değiştirme süreleri kısalır. Böylelikle aracınız yüksek devirlerde kendini zorlamaz ve bununla beraber aracın yakıt tüketimi gözle görülür olumlu düzeyde kazanımlar sağlar. Süspansiyonlar yumuşar ve araç adeta rahatlar. Uzun bir yolu konforlu bir şekilde geçirmeniz, Audi için bu modda birincil önceliktir. Ekonomi modu olarak da geçen bu modda klima sistemi bile kendini en az yakıt harcayacak ekonomik düzeye çeker. Eğer aceleniz yoksa, cebinizin ve sizin sağlığı için bu mod vazgeçilmeziniz olacaktır.

Audi Drive Select ayrıcalıktır…



Audi yedek parça ihtiyacınız varsa, Parcacix yanınızda…























































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.