Radar cezaları 2019 nedir? Trafik para cezası ne kadar?3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Radar cezaları 2019 nedir? Trafik para cezası ne kadar? | Parcacix Blog
Radar cezaları 2019 nedir? Trafik para cezası ne kadar? | Parcacix Blog




Radar cezası nedir?

   Radar cezası; trafik kuralları yönetmeliğine göre belirlenen ve yerleşim yeri içinde, yerleşim yeri dışında, bölünmüş yollar ve otoban da ayrı ayrı hız sınırlamalarına tabi tutulan yollarda, yönetmeliğin hız sınırına uymayan ve bu kuralları çiğneyip, daha hızlı seyreden sürücülere yazılan para cezası olarak bilinir. Trafik radar para cezasını genel itibariyle trafik polisleri yazmaktadır, fakat jandarma trafik de radar para cezası yazabilmektedir. Özellikle yerleşim yerleri dışında kalan yollarda jandarma trafik görev yapar. Radar cezalarının miktarı, olduğunuz konumda ki hız sınırını yüzdesel oranda ne kadar aştığınız ile ölçülür. Ayrıca buradan 2019 yılının tüm trafik cezalarını inceleyebilirsiniz. Peki, 2019 yılı radar cezaları ne kadar? 




Radar cezaları 2019

   Hız sınırları aracın türüne ve yolun türevine göre değişiklik göstermektedir. Otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, tır, traktör, motosiklet için hız sınırları farklıdır. Bu araçların seyretmiş olduğu şehir içi, şehirler arası yollar, bölünmüş yollar ve otobanlarda hız sınırları farklılık gösterir. Bu yolları ayırt etmesi kolay olmayacaktır, fakat yolların sağ tarafında uyarı levhaları bulunmaktadır. Bu levhalar sayesinde gitmeniz gereken hızı öğrenebilirsiniz. Tüm araçlar için hız sınırları farklı olabilir, fakat tüm araçlar için bir gerçek vardır ki, o da hız sınırını aşan sürücülere aynı miktarda para cezası yazılır. Hız sınırlarının %10 opsiyonu vardır. %10 opsiyon tüm araçlar için ve tüm hız sınırlamalarında geçerlidir. Örnek; bir otomobil olarak otobanda seyrediyorsunuz. Hız sınırı 120 km ile sınırlandırılmıştır. Bu hız sınırının %10 opsiyonu vardır. Bu da demek oluyor ki burada 132 km hıza kadar cezalandırılmazsınız. 133 km hızla radara girdiğiniz an ceza yazılır. Hız sınırını aşan sürücülere yazılan radar cezaları ise 2019 yılı için şu şekildedir:




Trafik para cezaları

   Radar cezaları 2019 yılı için şu şekilde belirlenmiştir: %10 ila %30 oranı arasında; %30 ila %50 oranı arasında ve son olarak henüz yönetmeliğe yeni eklenen %50’nin üzerinde hız sınırını aşmanın cezası bulunmaktadır. Bu hız sınırı oranlarını aşan sürücülere yazılacak radar cezaları ise şu şekilde belirlenmiş durumda:

Hız sınırını %10 oranından fazla aşmayan sürücülere para cezası kesilmez. 

Hız sınırını %10 dan fazla, %30 oranından az aşan sürücülere 235 ₺ para cezası kesilir.

Hız sınırını %30 dan fazla, %50 oranından az aşan sürücülere 488 ₺ para cezası uygulanır.

Hız sınırını %50‘nin üzerinde aşan sürücülere 1.012 ₺ para cezasına çarptırılır.

RADAR CEZALARI  VE HIZ SINIRLARINI KAPSAYAN GENİŞ İÇERİKLİ BİR YAZIMIZ BULUNMAKTADIR. MAKALEYİ BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.