BMW paketleri ve Individual BMW nedir?5 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

BMW Araç paketleri

   BMW 7 Mart 1916 yılında, Almanya’nın Münih şehrinde havacılık üzerine kurulan, daha sonraları savaş sebepleri yüzünden hava araçları sektörüne veda ettikten sonra, seri olarak kara taşıtları üretimi yapan, uzun yıllar ekol olmuş bir otomotiv firmasıdır. BMW yıllarca farklı paketlerini Türkiye’de kullanıcıları ile buluşturmuştur. Bu paketler, özellik ve donanım artışı ile fiyat artışı orantısında hayat bulmuştur. Individual BMW paketiyse, BMW’nin tüm zamanlar için ürettiği en üst pakettir. Aşağıda detaylarıyla inceleyelim.




BMW Urban Line paketi nedir?

   BMW Urban Line paketi BMW’nin Türk kullanıcılarına sunduğu en alt sınıf pakettir. Şuan sıfır araçlarda yalnızca 1 serisi araçlarda kullanılmakta. Daha önceleri 3. nesil, 3 serisi BMW’ler de kullanılmıştır. 16 ” çelik ve alaşım jant ile gelen bu paketin, yılların değişimi ile içeriği de değişiyor. Yıllara göre farklılıklar gösterebiliyor olsa da, koltuk takımı, kapı içleri ve direksiyon deri kaplama ve özenle üretilmiş bir şekilde geliyor. İç ve dış aydınlatmalar son derece yerinde ve yeterli. Tatmin edici ses sistemi ve araç için park sensörü gibi özellikler de mevcut. Yağmur sensörü, koltuk hafızası, koltuk ısıtma ve soğutması gibi özellikler bu paket için geçerli kılınmamış. Ne kadar BMW’nin en boş paketi olsa da, kendi sınıfındaki araçlara taş çıkarır bir yapı ve donanıma sahip. Genel olarak 1 serisi araçlar ile özdeşleşmiş bir paket Urban Line.




BMW Sport Line paketi nedir?

   1 ve 3 serisi sıfır araçlarda halen seri üretime devam eden bir pakettir Sport Line. Genellikle 3 serisi araçlar ile özdeşleştirilmiştir. Urban Line paketinden daha üst bir sınıf ve donanımları göz dolduracak cinstendir. Koltuk kaplamalarında ince detaylar ile işlenmiş, kırmızı, mavi çizgiler mevcuttur. Bu da ona adının özelliğini yansıtarak, sportif bir görünüm katar. İç aydınlatma ışıklarının çokluğu, ayarlanabiliyor olması, renk değişiminin olması ona renk katıyor. 3 serisi araçlar da 17 ” alaşım jantlar ile kullanıcılarına buluşan bu pakette, Bi-Xenon farlar ve adaptif sis lambaları kullanılmış. Yol bilgisayarı, kullanışlı direksiyonu ve sürüş zevki ile kullanıcı ile buluşuyor.




BMW Luxury Line paketi nedir?

   Sport Line paketi ile donanımları neredeyse aynı denilebilir. Yol bilgisayarı özelliklerinden, direksiyon fonksiyonları ve ışıklandırmalarına kadar neredeyse aynıdır. Luxury Line paketini, Sport Line ve Urban Line paketlerinden ayıran en büyük farklılık, krom kaplamaların bolca kullanılmış olmasıdır. 3 serisi araçlarda 17 ” alaşım jant, 5 serisi araçlarda 18″ alaşım jant ile kullanıcılarıyla buluşmaktadır. Jantlar diğer paketlerin jantlarına nazaran daha kaliteli ve tutulan, revaşta ki çok kollu tip jantlardır. Daha pahalıdır ve malzemesi daha kalitelidir. Krom kaplama ızgara, tampon krom detayları, krom çamurluk detayları gibi özellikler eklenmiştir. Koltuk kaplamaları deri ve ince detay dikişlidir. Koltuk ısıtma ve koltuk hafıza ayarları son model araçlarda mevcuttur. Individual ve M sport paketten önceki son basamaktır.








BMW M Sport Paket nedir?

   BMW M sport paket, M serisi araçların fonksiyonları yüklenmiş 3 ve 5 serisi araçlarda kullanılan pakettir. Açık olmak gerekirse, 320i bir F30 kasa BMW’niz var. M sport paket ise, M3 F30’un tüm özellikleri ve donanımı aracınızda mevcut. Tek fark aracın motoru. Tek fark beygirler, torklar, alt takım ve şanzıman. Dış görünüm ve iç fonksiyonlar aynı. Son teknoloji Adaptif Led farları ve çok fonksiyonlu ışık özellikleri mevcut. Aracın birçok yerinde aliminyum kaplama M yazıları ve detayları mevcut. Direksiyon M teknolojili ve detaylı. Vites topuzu, iç dizayn, göğüs, konsol, direksiyon ve tüm aksamlar ince detaylar ile süslenerek, sportif bir hava katılmıştır. Individual ve M serisi araçlardan sonra en donanımlı pakettir.




Individual BMW nedir?

   Individual BMW kelime anlamı kişiye özel, bireysel ve eşi benzeri olmayan BMW’dir. Yıllardır M sport paketler gibi Individual BMW paketler de BMW kullanıcıları ile buluşmuştur. Individual BMW pakette aracınızı kendiniz tasarlarsınız. Aracın iç donanımını, fonksiyonlarını, döşemelerini, direksiyon tipini ve rengini, kaplamalarını, m teknik tamponlarını kısacası herşeyini istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. BMW’nin M paketten sonra en dolu paketidir. Kişinin kendi istekleri doğrultusunda, BMW fabrikasyon olarak aracınızı tasarlar ve teslim eder. Individual BMW’ler yıllarca kullanıcılarına hizmet verdi. 1987 model bir Individual BMW görmeniz bile mümkün. Individual BMW paketin de BMW’nin son teknolojiyi kullandığı birçok özelliği ekleyebilirsiniz. Tabi bu da her eklediğiniz özellik için ekstra maliyet anlamına geliyor.

   İnternet çağında yaşıyoruz. BMW’nin kendi sitesi üzerinden, görsel olarak istediğiniz özellikleri ve motor gücünü seçerek, fonksiyonlar ekleyerek ve renk, detay özelliklerini belirleyerek, kendi Individual BMW paketinizi tasarlayıp, satın alabilirsiniz. Individual BMW tasarlamak için tıklayınız.








Individual BMW 3 Serisi M Technic | Parcacix
Individual BMW 3 Serisi M Technic | Parcacix








































































1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.