Polis Tarafından Aranan Araçlar Anında Yakalanacak2 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Polis Tarafından Aranan Araçlar Anında Yakalanacak Otomasyon sistemleri
Polis Tarafından Aranan Araçlar Anında Yakalanacak

Polis Tarafından Aranan Araçlar Anında Yakalanacak

Son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına son darbe, Emniyet genel müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’ndan geldi. Emniyet genel müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerine zorunlu kıldığı otomasyon sistemini kullanacak. Akaryakıt satın almak için, benzinliğe gelen, aranan araçlar polis tarafından anında yakalanacak .




Sistem nasıl çalışıyor?  

Akaryakıt şirketlerinin kullandığı otomasyon sistemi, benzin almaya durduğunuz andan itibaren devreye giriyor. Akaryakıt istasyonu çalışanı, yakıt verebilmek için aracın plakasını sisteme girmek zorundadır. Aksi halde sistem devreye girmez ve çalışan yakıt veremez. Emniyet Genel Müdürlüğü bu sistemi kendi lehine kullanacak. Aranan bir araç benzin almak için durduğu anda çalışan yakıt vermek için sisteme plaka girişini yapacak, plakayı okuyan sistem üzerinden aranan plakalar taranacak, eğer aranan plaka ise  Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Mobese sistemine anında bilgi gidecek ve polis memurları olay yerine intikal edecek.




Otomasyon sistemi caydırıcı olacak mı?

Aranan plakalar dışında, son zamanlarda bombalı araç ihbarları, terör eylemleri vb. olaylar artmış durumda. Hırsızlık vb. suçlar, terör olayları ve bunlara da haricen sahte plaka ve evrakta sahtecilik suçları da gündemde. Bu suçlara karşı harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün otomasyon uygulama sistemini Türkiye’de yaklaşık olarak 20 bin akaryakıt istasyonu kullanıyor. Caydırıcı olması ümit edilen sistem plakaları tarıyor, aranan plakaları tespit ediyor, taranan plakalar arasında herhangi bir kayda rastlayamadığı takdirde bu plakanın sahte olduğunu anlıyor, mobese aracılığı ile polis memurlarına haber veriyor. Haberi alan görevli ekip anında devreye giriyor ve şüpheli veya aranan şahsı etkisiz hale getiriyor.

www.parcacix.com


















































































































Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.