BMW motor kodu anlamları | BMW motor kodları nasıl okunur?10 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

BMW motor kodu anlamları | BMW motor kodları nasıl okunur? | Parcacix
BMW motor kodu anlamları | BMW motor kodları nasıl okunur? | Parcacix



BMW Motor kodu nedir?

   BMW 7 Mart 1916 yılında, Almanya’nın Münih şehrinde kurulmuş, Alman asıllı bir firmadır. İlk önceleri uçak sanayisinde etkin rol üstlenirken, daha sonraları otomobil seri üretimine ağırlık vermiş ve havacılık sektörünü bırakmıştır. Otomobilleri efsane olmuş, dilden dile dolaşmış ve yıllarca kullanıcılarına hizmet vermiş ve vermeye devam ediyor durumdadır. BMW üretmiş olduğu 1 serisi, 2 serisi, 3 serisi, 4 serisi, 5 serisi, 6 serisi, 7 serisi, 8 serisi, M serisi, X serisi, Z serisi, İ serisi araçlarda kullandığı motorlara özel isimler vermiştir. Bu özel isimler birleşerek BMW motor kodu dizesini oluşturur. BMW Motor kodu üzerindeki her bir harfin ve rakamın özel bir anlamı vardır. Peki, BMW motor kodlarına örnekler verelim;

M50B20 | M52B28 | M50B25TU | M54B30 | N47D20 | N47B20 | S50B32 | S50B30 | M43B16 | N47B18 | N55B30 | M47TU2D20

BMW motor kodu ne anlam ifade eder? BMW motor kodu üzerindeki harf ve rakamların anlamları nelerdir?

Örnekler eşliğinde inceleyelim.








BMW motor kodu örneği – M50B20 motor

BMW motor kodları örneği - M50B20 motor | Parcacix
BMW motor kodu örneği – M50B20 motor | Parcacix

M – Motor grubu/1. harf

   BMW motor kodu başlığı altında verilen ilk değer bir harftir. Örnekte ki harf, M harfi. BMW motor kodu M harfi BMW’nin bu motoru (M50B20) 2001 yılından önce tasarlamış olduğuna işarettir. Buraya gelebilecek tüm harfleri beraber inceleyelim.

M harfi

BMW motor kodunun ilk harfi olan M, 2001 yılından önce tasarlanmış bir motor olduğunu bildirir.

N harfi

BMW motor kodunun ilk harfi olan N, 2001 yılından sonra tasarlanmış bir motor olduğunu bildirir.

B harfi

BMW motor kodu dizesinde ki ilk harf olan B, 2013 yılından sonra tasarlanmış modüler bir motor olduğuna işarettir.

S harfi

BMW motor kodlarında az karşılaşacağımız bir ilk harftir. BMW Motorsport tarafından tasarlanmış olduğuna işarettir. M sınıf örneğin, M3, M5 gibi otomobillerin motorları olduğuna işarettir. S tipi motorlar yalnızca M sınıfında kullanılır.

P harfi

BMW motor kodlarında, seri üretim binek araçlar da karşılaşabileceğimiz bir ilk harf değildir. BMW Motorsports tarafından yalnızca BMW yarış araçları için tasarlanmıştır. Pistlerde kullanılan BMW otomobillerin motorlarıdır. Özel sınıf, çok güçlü motorlardır.

W harfi

BMW motor kodu dizesinde türü bir elin parmakları ile gösterilecek kadar olan bir ilk harftir. Genel olarak yarış sporlarında kullanılan motor için eklenen bir harftir. BMW fabrikası dışında farklı bir üreticiden gelmiş ve BMW otomobiline yerleştirilmiş motorlardır.

5 – Silindir sayısı/2. rakam

   BMW motor kodu başlığı altında verilen ikinci değer bir rakamdır. Örnekte ki rakam sayısıdır fakat bu motorun 5 silindirli olduğuna işaret değildir. BMW motor kodu 5 rakamı, 5 silindirli bir motor olduğunu anlatmaz. Bu rakamların değerleri farklıdır. Hepsine bakalım.

2 rakamı

BMW motor kodunun ikinci rakamı eğer 2 ise, aracın motoru sıralı 4 silindir demektir.

3 rakamı

BMW motor kodu dizesinin ikinci rakamı eğer 3 ise, otomobilin motorunun silindir sayısı üçtür ve sıralı sistemdir.

4 rakamı

BMW motor kodlarının ikinci rakamı eğer 4 ise, aynen 2 rakamında ki gibi araç sıralı 4 silindir demektir. Eski model araçlar da genelde 4 rakamı kullanılmışken, yeni nesil modüler motorlarda 2 rakamı kullanılmaya başlanmıştır.

5 rakamı

BMW motor kodlarının ikinci rakamı eğer 5 ise, araç motoru sıralı 6 silindire sahip demektir. Dünyanın en iyi sıralı 6 silindir sistemi E36 kasada M50 motor üzerindedir. Motor sesi faktörü sizin için önemli ise, motorun ikinci harfi en az 5 ile başlamalıdır.

6 rakamı

BMW motor kodu dizesinin ikinci rakamı 6 ise, otomobilin motoru 8 silindirli bir V8 motora sahiptir.

7 rakamı

BMW motor kodunun ikinci rakamı 7 ise, aracın motorunun 12 silindirli bir V12 motora sahip olduğu anlamına gelir.

8 rakamı

BMW motor kodların da en son eklenen seçenektir. Eğer ikinci rakam 8 ise, araç 10 silindirli V10 motora sahiptir.

0 – Motor varyasyonu/3. rakam

0 rakamı neyi ifade eder?

   BMW mühendislerinin tasarlamış olduğu motorlar, direk ilk tasarım hali veya sonradan restore edilmiş şekildedir. O rakamı bu seçeneklerden ilki. Eğer BMW motor kodunuzun 3. rakamı sıfır ise, ilk harf olan M gibi bir serinin ilk halidir. Orijinal tasarımdır.








1-9 arası rakamlar neyi ifade eder?

   İkinci seçenektir. 0 rakamı orijinal ilk tasarımı simgelerken, 1-9 arası rakamlar, teknik açıdan motorun ilk halinin revize edilmiş olduğunu gösterir. En basit örneği 1993 model 3 serisi bir 318i  N43 motor ile üretilirken, 2015 model bir F10 kasa 520i’de N47 motor kullanılabiliyor. Bu varyasyonun birçok kez revize edilmiş olduğuna işaret. Yıllar içinde revize edilerek motor açısından neredeyse iki katı gücüne çıkarılmış durumda.

B – Yakıt tipi/4. harf

Araç motorunun hangi tür yakıt ile çalışacağını bildiren harftir. Bu harflerden en yaygın kullanılanı, B harfi yani, Benzindir.

B harfi (Gasoline)

BMW motor kodlarında B harfi, aracın motorunun benzin yakıtı ile çalıştığını simgeler.

D harfi (Diesel)

BMW motor kodlarında harfi, aracın dizel yakıt (mazot) ile çalıştığına işarettir.

E harfi (Electric)

BMW İ8 ve benzeri klasman araçlarda karşılaşabileceğimiz bir harftir. BMW motor kodu dizesinde ki 4. harf eğer E ise, araç motorunun çalışma enerjisi gücü elektriktir.

G harfi (Natural Gas)

BMW motor kodlarında 4. harf eğer G ise, araç motoru LPG ile çalışıyordur.

H harfi (Hydrogen)

BMW motor kodlarında 4. harf eğer H ise, araç motoru hidrojen yakıtı ile besleniyor demektir.

20 – Motor hacmi/5. sıra

   BMW motor kodlarında 5. sırada aracın motor hacmini bildiren değer mevcuttur. Örnekte ki M50B20 motorun 5. sırası 20’dir. Bu 2.000 CC ye denk gelmektedir. Eğer 32 olsaydı, 3200 CC olacaktı. Eğer 18 olsaydı, 1800 olacaktı. Bu kural hiçbir şekilde bozulmaz.








BMW motor kodu dizilişinde B sınıfı motor grubu

   BMW motor grupları M, N, B, S, P, W harflerinden oluşur. B motor grubu dışında ki tüm motor gruplarının dizilimi yukarıda verilen verilere göre üretilmiştir. B grubu diğer gruplar ile aynı özellikleri taşır fakat, 2013 yılından sonra ki araç modellerini kapsadığı için yeni eklentiler getirilmiştir. Yeni eklentiler, yeni yakıt sistemleri gibi faktörler dahil edilmiştir. 2013 yılı öncesi N ve M seçeneklerinde de bu varyosyanlara rastlamak mümkündür. Karşılaşabileceğiniz tüm harf ve rakamları bir örnek ile inceleyelim.




BMW motor kodu dizilişinde B sınıfı motor grubu dizilişi | Parcacix
BMW motor kodu dizilişinde B sınıfı motor grubu dizilişi | Parcacix

   Motor grubu ve silindir sistemi diğer motor grupları gibi B grubunda da aynıdır. Herhangi bir eklenti yapılmamıştır.

Motor varyasyonları eklentisi – 3. rakam

   Motor varyosyanlarına ekleme yapılmıştır. Eğer motor varyasyonu seçeneği 6 rakamı ile simgeleniyor ise, SULEV derecelendirmesi, 7 rakamı ile simgeleniyor ise, dizel varyasyon, 8 rakamı ile simgeliyor ise, benzin varyasyonu olarak üretilmiş demektir. Orijinal ve revize edilmesi seçenekleri 2013 yılından sonra yoktur. Her motor kendine has şekilde üretilmiştir ve BMW motor kodu dizilişine de bu olay yansıtılımıştır.

Yakıt tipine Oryantasyon eklentisi – 4. harf

   Dördüncü simge olan değer, yakıt tipi veya oryantasyon olarak düzeltilmiştir. Bu düzeltme ile beraber, yakıt oryantasyonları eklenmiştir. Bu oryantasyonlar sırasıyla;

A harfi = Enine gaz oryantasyonu

harfi = Uzunlamasına gaz oryantasyonu

harfi = Enine dizel oryantasyonu

harfi = Uzunlamasına dizel oryantasyonu

harfi = Elektrikli BMW motoru

harfi = LPG’li BMW motoru

harfi = Hidrojen yakıtlı BMW motoru

harfi = Yatay benzinli BMW motoru

Motor hacmi – 5. rakam

   Motor hacminde B motor grubu ile diğer motor grupları arasında herhangi bir değişim söz konusu olmamıştır. Örnekteki 15 rakamı bize aracın motorunun 1.500 CC olduğunu ifade ediyor. Örnekteki rakam eğer 30 olsaydı, aracın motorunun 3.000 CC olduğunu ifade edecekti. Motor hacimlerinin değişmesi söz konusudur. 2013 yılından sonra BMW motor hacimlerinde değişime gitmiştir. Daha küçük hacimli motorlar eklenmiştir. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken başka bir husus yoktur.

Güç çıkısı sınıfı – 6. harf (Yeni eklenti) 

   Güç çıkışı sınıfı B grubu BMW motor kodu dizilişine dahil edilmiş olan yeni bir eklentidir. B grubu yukarıda da bahsettiğimiz üzere, 2013 yılından sonra üretilmiş olan araçların motor kodunu içerir. Buda demek oluyor ki teknolojinin otomobiller üzerine çok büyük bir getirisi var. Bu getiri, BMW motor kodu dizilişine de yansımış durumda. B sınıfı BMW motor kodu dizilişine göre güç çıkışı sınıfını inceleyelim;

harfi = İngilizce “Super” kelimesinin ilk harfidir. Türkçe karşılığı “Süper” anlamına gelmektedir. Süper güç çıkışı genellikle güçlü otomobiller de kullanılır.

harfi = İngilizce “Top” kelimesinin ilk harfidir. Türkçe karşılığı “Üst” anlamına gelmektedir. Üst sınıf güç çıkışı tam anlamıdır.

harfi = Üstten çıkışlı güç sınıfı tam karşılığıdır.

harfi = Orta sınıf güç çıkışı sınıfını simgeler.

harfi = Düşük sınıf güç çıkışını simgeler.

harfi = En düşük sınıf güç çıkışını simgeler.

0 rakamı = Yeni geliştirilmiş güç çıkışı anlamına gelir.




Teknik versiyon – 7. rakam (Yeni eklenti) 

  Otomobilin motorunun teknik açıdan hangi versiyon olduğunu bildirir. Bu rakam 0-9 arası bir rakam olmak zorundadır. Genellikle çok yüksek rakamlar kullanılmaz. Örnekte ki gibi 0 rakamı kullanılıyor ise motor ilk geliştirilmiş hali ile konulmuştur. Eğer bir motor üzerinde geliştirme yapılıp, başka bir motor konulmuş olsaydı, teknik versiyonu 1 veya üzeri bir rakam olacaktı. BMW motor kodu dizilişinin son hanesi teknik versiyondur.

Yedek parça ihtiyacınız varsa, Parcacix zengin ürün portföyü ile yanınızda…





































































































































4 Yorum

      1. M20b20’den sonrası 6 silindir fakat siz 2. Sıradaki 2 sayısının 4 silindir olduğuna işaret ettiğini söylemişsiniz ve haricinde bilgi yok insanlar doğru analiz yapıyor fakat ön yargılı davranmadan önce bi sizin analiz etmeniz daha sağlıklı olabilir..

        1. Serhat Bey merhabalar,
          Karışık bir konu olduğu için karıştırılması bittabi mümkündür. BMW tarihçesinde birçok kez değişikliğe gitmiştir. M20’de bulunan iki rakamını iki silindir olarak addetmek tamamen yanlış bir analizdir. Bu analizin yanlışlığı tartışılacak bir şey değil, keza yazıda da böyle bir ibare yok. Buna ek olarak, bahsetmiş olduğunuz şekilde düşünecek olursak, bu konuyu BMW’nin eski motorları ve yeni motorları olarak iki gruba sınıflandırmamız gerekiyor. Genel geçer kurallar olarak bilinen bilgilere ulaşabildiğiniz halde teşekkür etmek yerine, tartışmak çok yakışır bir davranış değildir. Yine de göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için teşekkür eder, bilgi dolu günler dileriz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.