Dünyanın en hızlı arabası Hennessey Venom GT3 dakika içerisinde okuyabileceğiniz bir yazıdır.

Dünyanın en hızlı arabası Hennessey Venom GT | Parcacix
Dünyanın en hızlı arabası Hennessey Venom GT | Parcacix



Dünyanın En Hızlı Arabası

Bugatti’nin rekorunu egale etti  

   Bugatti Veyron Super Sport’un,  2,2 milyon dolarlık fiyatıyla ve 431 km/h’lik hız denemesinin hemen ardından gelen rekorun sahibi, dünyanın en hızlı arabası olan Amerikan yapımı Hennessey Venom Gt’dir. 1244 beygir ve 1565 Nm tork gücüne sahip olan bu canavarın hız rekoru 435 km/h’dir. Yetkililer aslında aracın 448 km/h gibi bir hıza ulaşabileceğini, fakat gerekli koşulların sağlanamadığını bildirmiştir. Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinin Canaveral’daki Kennedy Uzay Üssü’nde gerçekleştirilen bu rekor denemesi Nasa’nın özel izni ile yapıldı. 5 km uzunluğundaki pistte yapılan bu rekor denemesi, bağımsız olarak ölçüldü fakat halen Guinness rekorlar kitabına kabul edilmiş değil. Guinness’e göre rekorun kabul görmesi için aracın, aynı gün içerisinde aynı yol üzerinde yine aynı iki istikamette de iki kez gitmesi gerekiyor.




   Yaşanan bazı izin problemleri ve teknik durumlardan ötürü rekor halen kayıtlara geçebilmiş değil. Hennessey ekibinin verdiği bilgilere göre Nasa’nın verdiği izin sınırı Guinness için yetersiz kalıyordu. Hennessey Performance ekibine göre düz bir pist yerine Nascar’da olduğu gibi dairesel bir pist tercih edilmiş olsa ve imkânlar daha geniş olsa idi bu otomobil çok daha yüksek hızlara çıkabilirdi.




Dünyanın en hızlı arabası Hennessey Venom GT  

   1244 beygir, 1565 Nm tork gücüne sahip olan 7.0 litrelik V8 motor aracın üzerinde 90 derece açıyla duruyor. Karbon fiber ve alüminyum karışımı olan gövdesi ve havalandırmaları ile sanki Lotus Elise’nin abisi gibi duruyor. Lotus Elize ve Exige modellerinin harmanlanmasıyla oluşan ve son derece güçlü bir Corvette motoru yerleştirilen bu canavar 100 km/h hıza 2.7 saniyede ulaşıyor.

   Hennessey Venom Gt’nin rekor denemesi bağımsız olarak ölçülmüş fakat Guinness tarafından kabul edilmemiştir. Hennessey’e göre imkânlar kısıtlanmış, rekorun gerçekleşmesi için gereken müsaadeler Nasa izni olmasına rağmen pist tarafından izin gelmemiştir. Bazı muhalif düşüncelere göre ise Hennessey bu rekoru başaramayacağı için pist ekibi ile anlaşmıştır. Bu anlaşmanın içeriğine göre, ikinci bir sefere daha izin vermemesi için gerekli girişimlerde bulunmuş, yalancı bir zafer elde etmiştir.




Gelecekte ki hız rekorları    

   Bu tartışmalar bir yana, hala yasal olarak rekoru elinde bulunduran Bugatti’dir. Çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki günlerde 1500 beygir gibi telaffuz edilen bir motor gücüyle yeni bir otomobil üreteciğini ve kendi bünyesinde bulunan rekoru tazeleyeceğini bildirmiştir.

Hennessey Venom GT | Parcacix
Hennessey Venom GT | Parcacix




Otomotiv yedek parça sektöründe öncü lider Parcacix’e göz atmak için lütfen tıklayınız.







































































2 Yorum

  1. Living in France is one thing desired by many individuals. If you want to live in France then you have to get French property. You can read the advertisement section of the newspapers which has the section of houses for sale in France. After making a suitable choice, you should research about the properties for sale in France. French property is now a days very much wanted also.

    If you want to live in France and spend your life there you should select a proper house. French property is not cheap and you need to make a major investment. You must also know about the properties for sale in France at various locations. The houses for sale in France come in different prices depending on the location

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.